🎥 Girmay klopt ingesloten Van Aert en pakt derde ritzege: 'Vanaf nu focus ik op de sprint'

We mogen Biniam Girmay gerust de beste sprinter in deze Ronde van Frankrijk noemen. 

Van Aert

Vandaag mochten de sprinters nog eens aan de bak in de Ronde van Frankrijk. Op het programma stond een etappe van 203.6 kilometer met start in Aurillac en finish in Villeneuve-sur-Lot. Onderweg laten drie klimmetjes van vierde categorie.

Op 40 kilometer van de finish schoot het tempo in het peloton de hoogte in. Het was de doodsteek voor vroege vluchters Abrahamsen, Madouas en Pacher. Daarna kregen we geen demarrages meer te zien.

Roglic achterop na val

Op 11 kilometer van de streep werd het peloton opgeschrikt door een valpartij. Primoz Roglic lag erbij en geraakte achterop. Van der Poel moest voet aan grond zetten en geraakte eveneens achterop.

In de massasprint stond er voor de derde keer in deze Tour geen maat op Jasper Philipsen. Wout van Aert geraakte ingesloten door Arnaud Démare, maar finishte een dag na zijn val knap tweede. Arnaud Démare bolde als derde over de streep. Beelden en uitslag:

Girmay bedankte in het flashinterview God en zijn ploegmakkers. "Zonder hen kan ik niet bewijzen dat ik de snelste ben. Ik ben heel blij. Als ik het juiste wiel heb kan ik goede resulaten halen. Ik heb dat bewijzen met mijn drie ritzeges. Ik zei in het radiootje dat ik me supergoed voelde en ben blij dat ik het kon afmaken. Vanaf nu gaat mijn volledige focus naar het sprinten."

Nieuws
  • Cor Vos