'Dat kostte mij zeker de ritzege': Wout van Aert baalt om tweede plek nadat hij bijna in boarding belandt

Wout van Aert is tijdens de massasprint in de 12e Touretappe voor de zoveelste keer ei zo na in de boarding beland.

Van Aert

Weer net niet voor Wout van Aert in de Ronde van Frankrijk. Daags na zijn valpartij was het nog maar de vraag of hij in Villeneuve-sur-Lot zou meesprinten om de ritzege en dan finisht hij zomaar even tweede achter ritwinnaar Biniam Girmay.

Van Aert had zelfs nog straffer kunnen doen, als hij tenminste niet in volle sprint in de remmen moest omdat hij ingesloten raakte. Hij ventileerde zijn frustratie door op de streep eens stevig op zijn stuur te kloppen.

Herlanceren

"Het was chaotisch. Ik kon super goed mijn plaats houden. Maar ik zat weer ingesloten tussen Démare en nadarhekken”, deed Van Aert zijn relaas voor de camera van VTM. “Ik moet de beelden eens herbekijken, maar dat kostte mij zeker de overwinning, want ik moest herlanceren via de andere kant. En zelfs dan kwam ik heel dichtbij.”

24 uur eerder bezocht Van Aert nog de afdeling radiologie in het ziekenhuis na een valpartij. "Het was een zware rit geweest om de vlucht te controleren, in de laatste 50 kilometer hebben we dan toch beslist dat ik mee zou sprinten. De sprint begon al op 300 meter van de streep en dat was in mijn voordeel."

'Doet deugd'

Maar met zijn vormpeil lijkt het dus wel de goede richting uit te gaan. "Nu baal ik wel even dat ik niet gewonnen heb, maar ik wil vooral het positieve onthouden. Dit doet deugd. Het is gewoon belangrijk dat ik er meteen weer tussen zit en de bladzijde van gisteren kan omslaan."

Nieuws
  • Cor Vos