Niermann over duel Vingegaard met Pogacar: 'Tadej is gewoon nog sterker, weinig aanknopingspunten vandaag richting derde week'

Jonas Vingegaard zette alles op alles om Tadej Pogacar te lossen, maar hij kreeg zijn inspanning terug betaald. 

Vingegaard

Hoewel Vingegaard zijn rivaal op de limiet zette, kon hij dat niet blijven doen. Tegen het einde van Plateau de Beille versnelde Pogacar en daarop had de kopman van Team Visma | Lease a Bike geen antwoord. Uiteindelijk had hij aan de meet meer dan een minuut achterstand.

Daarmee lijkt de Tour de France in een plooi te liggen. "We botsen op tegen een sterkere tegenstander", aldus Grischa Niermann tegenover de NOS. "De mannen hebben het geweldig gedaan, zoals gepland eigenlijk. Pogacar blijkt wederom te sterk. Dan houdt het op. Jonas levert ook een supergoede prestatie, maar Tadej is nog sterker."

De Duitser zegt dat Team Visma | Lease a Bike het op deze manier moest doen. Het zo hard mogelijk maken om Pogacar te kraken, zoals Vingegaard de voorgaande twee seizoenen deed. "We moesten het op deze manier doen om te kijken of we hem konden vermoeien, maar dat is blijkbaar niet gelukt."

"De ploeg heeft het geweldig gedaan. Jonas ook. We zijn dan ook trots op onszelf. Er is gewoon een sterkere tegenstander, maar we zijn er vol voor gegaan, we hebben de koers gecontroleerd en hebben gewoon supergoed gereden."

Ongekend goed

Of Niermann denkt dat de Tour de France beslist is nu Vingegaard meer dan drie minuten achterligt? "Tadej is ongekend goed. De laatste twee jaar wisten wij hem verslaan. Het is nog niet gedaan, maar Tadej is nu nog een stuk beter dan Jonas. Er zijn vandaag ook weinig aanknopingspunten. Dit is het gewoon voor het moment."

De zware slotweek, met een ontknoping in de Alpen, wacht ook nog een loodzwaar slotweekend. "We kunnen hopen dat hij verzwakt omdat hij de Giro heeft gereden, maar daar lijkt het op dit moment niet op."

Nieuws
  • Cor Vos