Armstrong: 'Ook met een Visma | Lease a Bike op 100 procent, wordt Vingegaard geklopt door Pogacar'

Visma | LAB kende dit voorjaar veel pech en is niet op volle oorlogssterkte aanwezig in de Tour. Lance Armstrong gelooft niet dat dat een groot verschil maakt.

Matteo Jorgenson op kop

In zijn dagelijke podcast TheMove analyseert Lance Armstrong de etappe naar Plateau de Beille en de Amerikaan is van mening dat Tadej Pogacar de Tour gisteren in een beslissende plooi heeft gelegd.

'Visma niet in topvorm'

"Ongetwijfeld was er meer spanning geweest als je een fitte Sepp Kuss had gehad. Samen met Christophe Laporte en zelfs Wout van Aert in de beginfase kun je het peloton nog meer laten afzien en kun je Tadej Pogacar wellicht isoleren. Van Aert en Laporte zijn allebei niet in topvorm. Dat scheelt enorm."

Armstrong erkent verrast te zijn door het sterke optreden van Pogacar, na zijn inzinking in de etappe naar Le Lioran. "We zijn eerder deze week kritisch geweest op Pogacar. Op zijn onnodige aanvallen en energieverlies maar vandaag reed hij de perfecte koers. Hij zat in het wiel bij Visma en hij voelde dat Vingegaard hem er niet af kreeg. Dat is het moment om toe te slaan en dat deed hij."

'Het record zegt genoeg'

Kritiek op de tactiek van Visma|LAB heeft Armstrong niet. "De jongens van Visma hebben gedaan wat ze moesten doen, maar Pogacar is gewoon te sterk. Zelfs als Visma|LAB op volle oorlogssterkte in de Tour was had dat weinig uitgemaakt. De recordtijd van Pogacar zegt wat dat betreft genoeg."

Gastanalist Bradley Wiggins: "Als Vingegaard niet gevallen was in april, dan zie ik hem in staat om Pogacar te kloppen." Armstrong twijfelt: "Dat zijn grote woorden..."