📸 Pogacar draagt tijdens Tour peperduur horloge (prijskaartje met 5 nullen!)

De Sloveen is niet de enige sportster die ambassadeur is van het luxemerk.

Pogacar

Aandachtige wielerliefhebbers die het afgelopen Pyreneeënweekend genoten van de exploten van Tadej Pogacar, zagen dat de Sloveen een opvallend hebbedingetje rond zijn pols had. Het gaat om een peperduur horloge van het Zwitserse luxemerk Richard Mille.

De Sloveen droeg geen 'gewoon' model, maar een Richard Mille RM 011 yellow edition met een astronomisch prijskaartje van maar liefst 339.990 euro! Het bedrijf staat gekend om zijn hoogwaardige en innovatieve horloges. Vallen kan overigens geen kwaad, want het model van Pogacar kan schokken en extreme omstandigheden weerstaan.

Richard Mille is sponsor van UAE Team Emirates en sponsort nog heel wat andere sporthelden. Zo dragen onder meer Mark Cavendish, F1-coureur Charles Lecerc, tennisser Rafael Nadal en meerkampster Nafi Thiam er ook ééntje om hun pols.

Beroofd

Vorig jaar werd Pogacar tijdens Parijs-Nice nog beroofd van een Richard Mille. Dieven slaagden erin om in te breken in zijn hotelkamer. Het horloge werd nooit meer teruggevonden, maar de dieven zijn wél gevat. Zij zitten momenteel een celstraf van 4 jaar uit.

Hetzelfde overkwam Mark Cavendish. Hij en zijn gezin werden in november 2021 het slachtoffer van een brutale overval in hun huis. De overvallers maakte maar liefst 800.000 euro aan horloges van Richard Mille buit. Drie van de vier daders werden gearresteerd. Eéntje kreeg een gevangenisstraf van maar liefst 15 jaar opgelegd.