🎥 'Harteloos': verzorger Intermarché-Wanty weigert bidon te geven aan smekende Guillaume Martin

De genadeloze verzorger van de Belgische ploeg moest het ontgelden op sociale media.

Martin

Afgelopen weekend moesten de renners in de Tour niet enkel afrekenen met loodzware Pyreneeëncols, maar ook met snikhete temperaturen. Het kwik schommelde zaterdag en zondag immers rond de 30°C.

Als het bergop gaat én het is erg warm, dan moeten renners nog meer drinken dan ze gewoonlijk doen. Wannee je dan zonder bidon komt te zitten en niet gauw een nieuwe ter beschikking hebt, dan zit je met een groot probleem. Het overkwam Guilaume Martin in de etappe naar Plateau de Beille.

De arme Fransman van Cofidis was dringend op zoek naar een gevulde bidon. Er was echter geen verzorger of ploegmakker in de buurt. In het peloton kan je dan doorgaans rekenen op de barmhartigheid van andere ploegen, maar Martin had pech.

Toen hij een verzorger van Intermarché-Wanty met een hele hoop drinkbussen langs de kant van de weg zag staan, stak hij zijn arm uit, smekend om een verfrissende bidon water. De verzorger van de Belgische ploeg toonde echter geen genade en trok zijn arm weg. De beelden:

Waarom Martin geen bidon mocht hebben, is niet duidelijk. Uitzonderlijk gebeurt het wel eens dat een grote rivaal geen drinkbus krijgt (zie Fabian Cancellara in de Ronde van Vlaanderen 2011), maar Martin was geen rivaal. Leuk detail: tijdens de voorbije Dauphiné kreeg een dorstige renner van Intermarché-Wanty wél een bidon van... Richard Plugge!

Op sociale media kreeg de verzorger dan ook heel wat verwijten naar zijn hoofd geslingerd. "Walgelijk", "Smerig", "Harteloze man" en "Ik hoop dat jullie renners ook geen bidon krijgen als jullie er nodig hebben", klinkt het onder meer. Anderen vinden dan weer dat de man als twee druppels water lijkt op Dwight Schrute, een personage uit de Amerikaanse sitcom 'The Office'.