📸 Iconische foto: Pogacar deelt in de coulissen snoepjes met rivaal Evenepoel

De gele en de witte trui lijken in deze Tour eerder vrienden dan rivalen.

Pogacar

De bromance tussen Remco Evenepoel en Tadej Pogacar blijft duren. De twee fenomenen nemen het in de Ronde van Frankrijk voor het eerst tegen elkaar op en ze lijken het goed met elkaar te vinden.

Zo zitten ze in koers alvast op dezeflde golflengte. Pogacar en Evenepoel hebben beiden een attractieve koerssstijl en houden ervan om vroeg aan te vallen. Zo trokken ze in de graveletappe al op 77 kilometer van de finish ten aanval, maar Jonas Vingegaard wilde niet meerijden.

Tik op achterwerk

Ook buiten de koers komen ze goed overeen. De twee zoeken elkaar steeds op in de coulissen voor een korte babbel en om elkaar te feliciteren bij een zege. Vrijdag gaf Pogacar de wittetruidrager zelfs een tik op zijn achterwerk. De volgende dag zei de geletruidrager tijdens het losrijden aan Evenepoel: 'Ik wil graag je achterwerk zien'.

Dinsdag in Nîmes was het opnieuw gezellig in de coulissen. Pogacar was zijn suikerreserves aan het aanvullen met snoepjes en deelde die snoepjes met zijn rivaal. Een fotograaf legde het iconische beeld vast op de gevoelige plaat.

Zonder ongelukken of pech is Pogacar overigens zo goed als zeker van zijn derde Tourwinst. Hij verdedigt een voorsprong van 3'09" op Vingegaard en 5'19" op Evenepoel. Evenepoel is dan weer zo goed als zeker van zijn plekje op het podium in Nice want de kloof met de nummer 4, João Almeida, bedraagt al meer dan 5 minuten.