Twitteraccount Intermarché grapt: 'Zimmermann valt Pogacar aan, gele trui zit te lijden!' 

Bij Intermarché-Wanty beleven ze een uitstekende Tour en nu deed Georg Zimmerman Tadej Pogacar ook nog pijn bergop! 

georg zimmermann

Intermarché-Wanty rijdt als ploeg met een beperkt budget een Tour waar je alleen maar van kunt dromen. Kopman Biniam Girmay won al drie ritten in de sprint en het groen kan hem na gisteren nauwelijks nog ontgaan; zelfs een valpartij een dag eerder kon daar geen verandering in brengen. Het social media-team van de ploeg is dan ook vol zelfvertrouwen en waagde een prikkelend humoristsich tweetje richting Pogacar.

'Zimmerman valt Pogacar aan!'

In de etappe van gisteren naar SuperDévoluy was er sprake van een strijd op twee fronten. Het was de hele dag koers, maar uiteindelijk reed er een grote groep van 43 man weg die gingen strijden voor de dagzege in de bergachtige finale. De 26-jarige Duister Georg Zimmermann maakte daar deel vanuit. In de finale kwam hij wel tekort tegen klimkanonnen als Richard Carapaz en Simon Yates.

Maar omdat daarachter Tadej Pogacar zijn duivels ontbond in het peloton kwam Gigi, zoals hij liefkozend wordt genoemd door zijn ploeg, toch nog een keer in beeld. Zimmerman zag na de top van de Col de Noyer een gele tornado aan komen rijden. De Duitser vond een tweede adem en kon even bij de gele trui blijven.

Op Twitter nam het account van de ploeg een grappig loopje met de waarheid. Bij een screenshot waarop het beetje lijkt dat Zimmerman wegrijdt bij Pogacar schrijven ze: "Gigi Zimmermann valt Pogacar aan! De gele trui lijdt!", begeleid door de nodige emoji...

De tweet van Intermarché-Wanty

Vandaag zal de gele trui zich waarschijnlijk koest houden (al weet je het met Pogacar nooit...), maar renners als Georg Zimmermann zullen zich weer roeren om in de vlucht van de dag te komen. Het profiel van de etappe is wat minder lastig dan gisteren, waardoor nog meer renners hun kans schoon zien - ook van Mathieu van der Poel wordt het een en ander verwacht op weg naar Barcelonnette.

Na vandaag zit de Tour er eigenlijk op voor renners die geen fantastische klimmers zijn. Vrijdag staat er een loodzware klim op het programma met drie cols boven de 2000 meter en zaterdag is er een heel lastige rit in de zuidelijke Alpen vanuit Nice. Ook in de afsluitende tijdrit van zondag (Monaco-Nice) zitten een paar - niet zo heel lastige - klimmetjes.