Strijd voor groen voorbij: Philipsen legt hoofd in de schoot

Jasper Philipsen gelooft niet meer in een tweede opeenvolgende groene trui.

Jasper Philipsen

Het was al een zeer minimalistisch kansje maar Jasper Philipsen lijkt nu toch echt zijn hoofd in de schoot te hebben gelegd in de strijd voor de groene trui. De Belgische topsprinter vertelt voor aanvang van de 19de etappe in de Tour dat hij niet meer zal aandringen.

"Ik denk niet dat ik mijn energie nog in het groen steek", zegt Philipsen tegen Sporza. Ik probeer vooral de beklimmingen te overleven en op tijd binnen te bollen."

"Hoe hard ik naar deze rit uitkijk? Enorm hard. Dat is ironisch, hé. Het wordt gewoon superlastig en de benen zijn al vermoeid. Dat helpt er niet aan."

Jasper Philipsen kende een moeilijke start deze Tour maar kan met drie ritzeges toch tevreden huiswaarts keren. Wel moet hij nog twee superzware Alpenritten overleven. Want hij wil Nice halen. "Het wordt mentaal en fysiek afzien. Dat is niet anders dan de voorbije dagen. Ik moet gewoon doorzetten."

Als Biniam Girmay dus gewoon in Nice aankomt zal hij zijn eerste groene trui winnen. Een prachtige overwinning voor de Eritreeër.