Alaphilippe 'biedt zich aan' bij Zwitserse ploeg, Urska Zigart naar ploeg van Lefevere

Patrick Lefevere ziet (wellicht) een sterkhouder vertrekken en een bekende vrouw binnenkomen.

Alaphilippe

Officieel mogen wielertransfers pas op 1 augustus bekend gemaakt worden, maar in de wandelgangen doen al veel geruchten de ronde. Zo zouden Julian Alaphilippe en Urska Zigart, verloofde van Tadej Pogacar, nieuwe oorden opzoeken.

Wielerflits verneemt van meerdere bronnen dat Alaphilippe 'zichzelf onlangs aangeboden heeft bij Q36.5 Pro Cycling'. Dat is een Zwitsers ProTeam dat nog maar aan haar tweede seizoen bezig is. Dit jaar mocht de ploeg heel wat WorldTour koersen rijden zoals de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en Strade Bianche.

De 32-jarige Fransman rijdt al zijn hele profcarrière bij Soudal Quick-Step. De laatste jaren kwam er echter was ruis op de relatie met grote baas Patrick Lefevere. Alaphilippe presteerde sinds zijn laatste wereldtitel immers flink onder de verwachtingen, maar bleef wel een miljoenensalaris opstrijken.

Het is echter niet zo dat The Wolfpack Alaphilippe kwijt wil. Na de Giro d'Italia zijn beide partijen rond de tafel gaan zitten om een verlengd verblijf te bespreken. Alaphilippe is overigens einde contract. Het is niet duidelijk hoe die gesprekken zijn afgelopen.

Urska Zigart

Waar er bij de mannenploeg dus wellicht een sterkhouder vertrekt, komt er bij de vrouwenploeg van Patrick Lefevere een bekende vrouw bij. Niemand minder dan Urska Zigart, de verloofde van Tadej Pogacar, trekt volgend jaar naar AG Insurance-Soudal.

Het was Patrick Lefevere zelf die de transfer verklapte in zijn column in Het Nieuwsblad. "Moet ik eens een geheim vertellen? De verloofde van Pogacar – Urska Zigart – komt volgend jaar voor onze vrouwenploeg rijden. Pogacar zelf volgt later wel. (lacht) Voor alle duidelijkheid: Urska komt, Tadej natuurlijk niet. Blijkbaar willen ze niet in dezelfde ploeg rijden.”

Zigart reed de afgelopen vier seizoen voor Liv AlUla Jayco en is een klimster. Ze is regerend Sloveens kampioen op de weg en in het tijdrijden. In de Ronde van Zwitserland strandde ze dit jaar op een 9e plek en in de Giro d'Italia werd ze 12e.

Nieuws
  • Cor Vos