Urska Zigart over haar relatie met Tadej Pogacar: 'Ik douche soms minder lang, zodat ik eerder kan koken voor hem'

Urska Zigart gaf een uitgebreid interview over hoe haar relatie in het dagelijks leven met Tadej Pogacar eruitziet. Hoe is het om met 's werelds beste wielrenner samen te leven?

tadej pogacar en urska zigart

Het offseason is een tijd voor contemplatie in het wielrennen. Even niet de dagelijkse sleur over watts, aerodynamica en tot op de gram afgewogen voeding. Urska Zigart benutte die tijd ook om een groot interview te geven aan Sportal, vooral over haar relatie met Tadej Pogacar.

Zigart vindt het logisch dat zij meer geeft dan Pogacar

De Sloveense gaat in op hoe die relatie er in de praktijk uitziet. Ze schetst een mooi beeld over hun relatie, waarin het zoals in iedere relatie geven en nemen is. Zigart accepteert dat het voor haar iets meer geven dan nemen is.

"Ik denk vooral dat Tadej vindt dat ik meer compromissen moet sluiten, maar ik vind dat alleen maar logisch gezien zijn naam en wat hij al allemaal bereikt heeft. Misschien zou ik inderdaad sportief meer kunnen bereiken als ik voor de volle honderd procent op mezelf zou kunnen focussen. Maar zonder Tadej zou ik zoveel minder ervaring hebben en had ik minder advies en kansen gehad."

Korter douchen

Ze komt in het interview met een bijzonder praktijkvoorbeeldje van hun rolverdeling. "Ik zie veel af in zijn wiel op training, haha. En dan douche ik ook nog korter zodat ik eerder voor hem kan koken. Dat zijn kleine dingen en die heb ik graag voor hem over. Geloof me, we dragen allebei bij aan onze relatie."

Zigart zegt dat Tadej dat niet altijd zo voelt. "Hij denkt dat ik veel meer opoffer dan hij, maar dat is echt niet zo. Ik denk dat we beiden moeten zien wat we voor elkaar overhebben. Dat zorgt voor een positieve kijk op onze relatie, waarin we oog hebben voor elkaars pogingen om wat voor de ander te doen. Het gaat erom een goede balans te behouden."

Achtergrond
  • Cor. Vos