Merijn Zeeman wilde Pogacar naar (toen nog) Jumbo-Visma halen: 'Via Roglic gekeken of we nog in contact met hem konden komen'

Bij Team Visma | Lease a Bike hebben ze geen klagen over het niveau van hun renenrs, maar Merijn Zeeman wilde in 2018 ook Tadej Pogacar binnenhalen. 

Pogacar

Zeeman vertelde eerder deze Tour de France dat hij regelmatig contact heeft met Remco Evenepoel. Bijna had hij samengewerkt met de huidige nummer drie van de Tour de France, maar de fusie tussen toen nog Team Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step vond uiteindelijk geen doorgang afgelopen winter.

Met Pogacar heeft de sportief directeur van Team Visma | Lease a Bike geen contact buiten de koersen om. Dat had anders kunnen zijn, vertelt Zeeman in gesprek met de NOS. De Nederlandse ploeg heeft namelijk ooit een poging gedaan om de Sloveen naar de ploeg te halen.

"We hoorden dat hij een bijzonder talent was. Toen heb ik via Primoz Roglic, zijn landgenoot, nog gekeken wie hij is en of we met hem in contact konden komen. Ik heb hem als belofte geprobeerd naar ons team te halen, maar toen had hij al getekend bij UAE. We hadden hem wel op de radar."

Talent

Nadien was het uiteraard onmogelijk om hem nog binnen te halen. "Je weet dat zo'n talent daar blijft rijden. Daarnaast hadden wij Primoz en hebben we Jonas Vingegaard. Je richt je dan gewoon op de jongens die je hebt."

De voorbije twee seizoenen wist Team Visma | Lease a Bike de code Pogacar te kraken, maar dit jaar staat er geen maat op de Sloveen. Ondanks een minder moment in het Centraal Massief was Pogacar drie weken lang de beste renner van de Tour de France en gaat hij de grootste koers ter wereld voor een derde keer in zijn loopbaan winnen.

Nieuws
  • Cor Vos