'Pogacar om opmerkelijke reden onzeker voor de Olympische Spelen'

Tadej Pogacar wil niet mee naar Parijs omdat zijn verloofde Urska Zigart niet mee mag naar Parijs. 

Pogacar

De Tour zit er nog maar pas op, maar veel tijd om te rusten is er niet. De Olympische Spelen staan namelijk voor de deur. Op 27 juli wordt de tijdrit voor de mannen verreden en op 3 augustus vindt de wegrit voor de mannen plaats.

Voor de wegrit zijn alle ogen gericht op topfavoriet Mathieu van der Poel. Het parkoers heeft het karakter van een Vlaamse voorjaarsklassieker en is dus op zijn lijf geschreven. Andere medaillekandidaten zijn Wout van Aert, Remco Evenepoel, Mads Pedersen, Biniam Girmay en Tadej Pogacar.

Vermoeidheid & vete

Bicisport meldt nu echter dat de deelname van die laatste onzeker is. Er zijn twee oorzaken waarom Pogacar twijfelt: de vermoeidheid van de Tour (en de Giro) en... een vete met de Sloveense bondscoach!

Zijn verloofde Urska Zigart is immers niet geselecteerd voor de Spelen. Dat zorgde voor heel wat commotie, want Zigart wordt beschouwd als de beste Sloveense renster (ze is nationaal kampioen op de weg en in het tijdrijden).

Volgens Alex Carera, manager van het wielerkoppel, liggen 'persoonlijke interesses' aan de basis van de vreemde keuze van de bondsoach. Hij is namelijk naast bondscoach ook sportdirecteur bij de ploeg van Urska Pintar, die wel mee mag naar Parijs.

Beslissing over enkele dagen

Pogacar liet via sociale media zijn ongenoegen over de vermeende belangenvermenging al blijken en zou nu dus ook twijfelen aan zijn deelname. "Ik zou zijn aanwezigheid op de Olympische Spelen niet voor honderd procent garanderen", zegt zijn manager.

"Gezien zijn status zou hij mee moeten doen om te winnen, maar we hebben het over een unieke race die al over tien dagen gereden wordt. We zullen in de komende dagen een beslissing nemen. Het WK is zeker, dat is zijn andere grote doel. En ik denk dat hetzelfde gezegd kan worden voor Lombardije."

UPDATE 19.20u

Het Sloveense Olympische Comité bevestigt dat Pogacar niet zal deelnemen aan de Olympische Spelen. Hij zou kampen met 'enorme vermoeidheid'. Domen Novak zal hem vervangen.

Nieuws
  • Cor Vos