Van Van der Poel tot Vingegaard: deze 10 WorldTour-renners liggen vast tot tenminste 2028

Mathieu van der Poel verlengde eerder dit seizoen zijn contract tot en met 2028. Welke renners in de WorldTour hebben ook zo'n langdurig contract? 

Poel

Het was de grote vraag bij Alpecin-Deceuninck de laatste maanden: zou Jasper Philipsen zijn contract verlengen bij de ploeg? Ondanks interesse van onder meer UAE Team Emirates besloot de sprinter te blijven. Net als Mathieu van der Poel verlengde hij dit jaar zijn contract tot en met 2028 bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft.

De twee toppers zijn niet de enige renners die zo lang vastliggen. Sinds afgelopen week is ook Biniam Girmay in het bezit van een contract tot en met 2028. Een zeer belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Intermarché-Wanty. "Dit is familie, het perfecte team om mijn doelen te behalen", vertelde de winnaar van de groene trui erbij.

Nog zo'n topper die tot en met 2028 vastligt bij zijn ploeg: Jonas Vingegaard. De Deen groeide mee met het niveau van Team Visma | Lease a Bike en is volledig op zijn plek in Nederlandse dienst. Samen met de ploeg hoopt hij de komende jaren verder te bouwen aan zijn nalatenschap in de wielerwereld.

2029

Duidelijk is dat de grote ploegen meer kunnen wat betreft het uitdelen van langere contracten. Zo doet ook UAE Team Emirates het namelijk ook. Toptalenten Juan Ayuso en Jan Christen liggen beiden vast tot en met 2028 en gelden als de toekomst van de ploeg.

Wie ook tot die toekomst behoort: Isaac del Toro. De Mexicaan heeft zelfs een verbintenis getekend tot en met 2029 en moet in de toekomst mee kunnen spelen om de zege in grote rondes. Hij kreeg het langste contract in de wielerwereld ooit. "Zijn progressie is indrukwekkend", was ploegbaas Mauro Gianetti kort maar krachtig.

De laatste drie renners die een contact ondertekenden tot en met 2028 zijn momenteel nog actief bij de junioren: Albert Philipsen (Lidl-Trek), Kasper Borremans (Bahrain-Victorious) en Wil Holmes (Team Jayco-AlUla).

Die laatste wordt prof in 2026, terwijl de Fin Borremans pas in 2027 de overstap naar het profpeloton maakt. Philipsen, die vorig jaar wereldkampioen werd bij de junioren en te boek staat als een van de grootste talenten van het moment, zal de beloftecategorie overslaan en is volgend jaar al prof.

Nieuws
  • Cor Vos