Emotionele Vollering na vijfde plaats op olympische tijdrit: 'Misschien mijn beste vlakke tijdrit ooit, maar reed soms vierkant door de bochten'

Demi Vollering eindigde vijfde op olympische tijdrit. Ellen van Dijk werd uiteindelijk elfde. 

Vollering

Vollering deed na afloop haar verhaal tegen de NOS. "Ik heb met mijn hart gereden", was haar eerste reactie. "Ik heb alles gegeven en eigenlijk ben ik heel tevreden met mijn prestatie, want ik reed echt goede wattages."

Het was alleen tijdrit waarop er meer kwam kijken dan alleen kracht. Door de zware regenval werd het parkoers in Parijs spekglad. "Het is misschien mijn beste tijdrit ooit, omdat het ook vlak is. Het is een power-parkoers, maar ook de bochten waren spekglad."

"Misschien heb ik het daar laten liggen", vertelt Vollering, die strandde op negentien seconden van het brons. "Ik reed sommige bochten echt vierkant door. Het zat in mijn hoofd, omdat ik een paar slippertjes maakte met mijn achterwiel. Misschien was ik iets te voorzichtig en heb ik te veel getwijfeld. Maar ik heb gereden naar mijn kunnen."

Emotioneel

Toch bleek Vollering zeer emotioneel onder de vijfde plaats. Met een brok in haar keel en tranen in haar ogen vertelde ze dat ze toch op meer had gehoopt. "Ik zit er niet ver achter en dan is dit toch wel balen. Dat gaat straks misschien wel meer pijn doen."

"Het was heel speciaal om hier te rijden. Ik merk dat ik er emotioneel onder ben. Misschien dat ik toch ben gaan dromen van een podiumplaats. Het is zonde, maar al met al ben ik toch trots."

Nieuws
  • Cor Vos