Puck Pieterse rijdt Tour de France Femmes: 'Toerritje door Nederland, België en Frankrijk met finish op Alpe d'Huez'

Puck Pieterse kreeg gisteren een enorme teleurstelling te verwerken in de olympische MTB-wedstrijd, maar ze kijkt alweer vooruit naar een leuk toerritje...

puck pieterse op de mountainbike

Pauline Ferrand-Prévot was ongenaakbaar in de olympische mountainbikewedstrijd nabij Parijs, maar achter haar was Puck Pieterse duidelijk 'the best of the rest'. Op koers voor zilver tot het noodlot toesloeg: lekke band. Na een inhaalrace werd ze uiteindelijk nog vierde, maar dat was niet waarvoor ze gekomen was.

Pieterse rijdt 'tourritje door Nederland, België en Frankrijk'

Balen dus, de Koning en Koningin moesten er aan te pas komen om haar te troosten. Maar 's Avonds zat ze alweer bij Dione de Graaff aan tafel in het avondpraatprogramma van de NOS na een dag olympische sport. Uiteraard ging het daar, met onder andere ook Tom Dumoulin en Annemiek van Vleuten aan tafel, over die teleurstellende dag op de MTB. Daarna keek ze ook alweer vooruit.

Toen Annemiek van Vleuten aan het einde van het gesprekje met Pieterse vroeg wat er nu in het vat zat, zei Pieterse met haar bekende gevoel voor humor: "Een tourritje door Nederland, België en Frankrijk met finish op de Alpe d'Huez. Daar kijk ik nu al wel weer naar uit!"

Indrukwekkend voorjaar

Het moge duidelijk zijn: de 22-jarige Amersfoortse ruilt de mountainbike weer (even) in voor de wegfiets en start op 12 augustus in Rotterdam in de Tour de France Femmes.

Op de weg rijdt Pieterse voor het vrouwenteam van de gebroeders Roodhooft, dat daar Fenix-Deceuninck heet. In het voorjaar reed ze ook al een kort wegprogramma en maakte daarin indruk. Eigenlijk animeerde ze in iedere klassieker die ze reed de koers en behaalde ze enkele fraaie resultaten.

Pieterse eindigde op op het podium - twee keer derde - in de WorldTour-koersen Trofeo Binda en Ronde van Drenthe en impneerde in de Ronde van Vlaanderen met een zesde plaats na zeer aanvallend gekoerst te hebben. Met deze vorm kunnen we in de Tour vast ook de nodige aanvallen van haar verwachten. Met name de etappe Valkenburg-Luik zou haar goed moeten liggen.

Nieuws
  • Cor Vos