🎥 Pidcock verlengt olympische titel na sluw manoeuvre en wordt massaal uitgejouwd

Tom Pidcock heeft in het hol van de leeuw zijn tweede olympische titel in het mountainbiken veroverd. 

Pidcock

Tom Pidcock heeft zich voor de tweede keer op rij tot olympisch kampioen mountainbike gekroond. De Britse alleskunner reed halfweg lek, maar maakte na een indrukwekkende inhaalrace terug de aansluiting met de kop van de wedstrijd.

In de laatste ronden vocht hij een razendspannende driestrijd uit met de Fransman Victor Koretzky en de Zuid-Afrikaan Alan Hatherly. Koretzky sloeg een kloof in de slotronde en leek aan het langste eind te gaan trekken, maar Pidcock had nog een plannetje in petto.

Helemaal op het einde ging Pidcock voorbij Koretzky door een andere route te nemen. Toen de Brit voorbij de Fransman was, kwam het ei zo na tot een botsing, waardoor Koretzky zijn evenwicht verloor en voet aan grond moest zetten. Pidcock was gaan vliegen en knalde naar goud.

De Fransen waren het duidelijk niet eens met ontknoping. De kersverse olympische kampioen werd bij het overschrijden van de finishlijn luid uitgejouwd door het massaal aanwezige en uitzinnige publiek. Beelden van het manoeuvre en het uitjouwen kan u hieronder bekijken.

Koretzky mag zich troosten met een zilveren medaille. Alan Hatherly veroverde het brons. Voormalig olympisch kampioen en levende legende Nino Schurter bolde in zijn laatste Olympische Spelen als negende over de streep.

Er stonden geen Nederlanders aan de start. De beste Belg is Pierre de Froidmont op een 18e plek. Die andere Belg, Jens Schuermans, reed met een gebroken pols en kwam logischerwijs niet in het stuk voor.

Nieuws
  • Cor Vos