📸 'Veel tranen gelaten': Oumi Rayane deelt 10 unieke foto's van lijdensweg Remco Evenepoel richting goud

Remco Evenepoel en Oumi Rayane hebben hard afgezien en veel moeten opofferen om die gouden medaille te veroveren. 

Evenepoel

Remco Evenepoel heeft zaterdag de allergrootste overwinning uit zijn carrière geboekt. Het nog steeds maar 24-jarige fenomeen kroonde zich tot olympisch kampioen tijdrijden. Hij versloeg in de kletsnatte straten van Parijs tijdritkanon Filippo Ganna en dat andere fenomeen, Wout van Aert.

Aan die gouden medaille ging een lange lijdensweg vooraf. Zo brak de kersverse olympische kampioen begin april zijn sleutelbeen én schouderblad na een zware val in de Ronde van het Baskenland.

Zijn vriendin Oumi Rayane deelde via Instagram 10 unieke foto's achter de schermen van de lijdensweg die Evenepoel aflegde richting goud. Die begon al meteen na afloop van vorig seizoen. "Ik kan het nog steeds niet geloven", schrijft ze.

"Maar het gebeurde niet van de ene op de andere dag. Het kostte jaren van voorbereiding en de afgelopen maanden waren een mentale rollercoaster. Het begon vorige winter toen we naar Morgan Hill (Verenigde Staten) trokken voor testen in de windtunnel." (Lees verder onder de foto's)

"Daarna volgde een spartaanse voorbereiding op het nieuwe seizoen. Eten, trainen en slapen. In april belandde hij dan in het ziekenhuis na die zware val. Na de operatie volgden veel tranen en twijfels. Daarna volgde een revalidatie om terug op het oude niveau te geraken."

"Ik ben heel veel weken/maanden eenzaam geweest. Ik moest alleen eten, alleen slapen, alleen opstaan... Als Remco thuiskwam moest ik de juiste maaltijden koken. Ook al had ik de volgende dag een examen."

"Het kan lastig zijn om rennersvrouw te zijn én universitaire studies te volgen, maar het was het allemaal waard. Als je hard blijft werken en nooit opgeeft, kan je je dromen laten uitkomen."

Achtergrond
  • Instagram