'Pidcock kan onder contract bij INEOS uit en twee WorldTour-teams tonen interesse'

Tom Pidcock werd gisteren nog op spectaculaire wijze olympisch kampioen MTB, maar een gerenommeerd journalist weet ook van een andere spectaculaire move...

pidcock

Tom Pidcock had gisteren na een lekke voorband in de beginfase van de olympische MTB-wedstrijd z'n handen vol om z'n titel van Tokio drie jaar geleden te prolongeren. Uiteindelijk versloeg hij Victor Koretzky dankzij een inhaalactie die - met name bij de Fransen... - voor nogal wat discussie zorgde.

Pidock kan zich onder contract uitonderhandelen

Z'n tweede olympische gouden medaille zal de marktwaarde van Pidcock zonder twijfel goed doen, en dat komt goed uit, want volgens een gerenommeerde Britse wielerjournalist is er transfernieuws op komst. De Brit tekende nog niet eens zo heel lang geleden een contract dat hem tot 2027 aan zijn huidige ploeg INEOS Grenadiers verbindt. Bij die ploeg krijgt hij ook alle ruimte op te mountainbiken en in de winter te crossen, maar toch zou er dus verandering op komst zijn.

Daniel Benson, de journalist in kwestie, schrijft op z'n eigen website het volgende: "We hebben vernomen dat Tom Pidcock binnen enkele weken de transfermarkt op zou komen, nadat twee WorldTour-teams hebben bevestigd dat ze weten dat Pidcock zich onder z'n contract kan uitonderhandelen bij INEOS Grenadiers."

Red Bull?

Benson zegt ook nog dat die twee WorldTour-teams hem dit per telefoon en appbericht hebben bevestigd. Hij mag de twee teams niet bij naam noemen, maar meldt nog wel dat er ook nog andere teams in de running zijn voor de diensten van Pidcock.

Het ligt in de lijn der verwachtingen dat Red Bull-BORA-hansgrohe een van de twee teams is. De ploeg beschikt over een enorm budget sinds de energiedrankjesproducent een meerderheidsbelang in de ploeg nam en titelsponsor werd. Misschien nog wel belangrijker: Tom Pidcock wordt al gesponsord door Red Bull.

Nieuws
  • Cor Vos