Boogerd gelooft in kansen MVDP in Parijs: 'Van Baarle zal heus niet in Mickey Mouse-vorm aan de start staan'

Michael Boogerd laat vanaf zijn vakantieadres zijn licht schijnen over de Olympische wegrit van aanstaande zaterdag.

Mathieu van der Poel en Dylan van Baarle na de Ronde van Vlaanderen 2022

Het 'Glasgow-scenario'. Dat is waar iedere Nederlandse wielerliefhebber zich momenteel aan optrekt. Een matige Tour als voorbereiding op een spetterend kampioenschap. Vorig jaar ging die vlieger op voor Mathieu van der Poel. Ook analist Michael Boogerd gelooft erin.

“Iedereen verwacht dat hij net zo rijdt als vorig jaar in Glasgow. Hij gaat zeker goed zijn maar het is zo’n moeilijke wedstrijd met een ploegje van 3. Ik heb er vertrouwen in omdat hij ons nog nooit teleurgesteld heeft. Kijk eens naar zijn palmares in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Mathieu staat er altijd.”

Boogerd weet dat Van der Poel zich als geen ander kan opladen voor een kampioenschap. “Ook voor de nationale ploeg stelt hij zelden teleur. Zelfs toen hij een gemankeerde voorbereiding kende voor het WK in Leuven (8ste in 2021), reed hij daar ook hartstikke goed. Als het koersverloop een beetje meezit dan gaat hij er heel dichtbij zijn. Daar ben ik van overtuigd.”

'Van Baarle heeft dit jaar nog geen platte prijs gereden'

Boogerd erkent wel dat de Spelen een heel bijzondere wedstrijd is met de kleine ploegjes. “Daan Hoole en Dylan van Baarle zullen ook aanvallend moeten koersen, want de boel controleren is natuurlijk heel lastig in deze wedstrijd. Ik hoop dat Van Baarle goed is. Die heeft namelijk nog geen platte prijs gereden dit jaar. Hij heeft geen voorjaar gereden en is gevallen in de Dauphiné."

"Het zou logischer zijn geweest om Wout Poels mee te nemen, die ook goed rijdt en de Tour in de benen heeft. Maar zo werkt het nu eenmaal met die vroege selecties voor de Spelen. Daar kan Van Baarle ook niks aan doen.”

Mickey Mouse-vorm

“Ik ben fan van Van Baarle hè. Begrijp me niet verkeerd. Maar normaal gesproken selecteer je renners die in vorm zijn voor een kampioenschap. Hij heeft wel getraind, dus hij zal best wel in orde zijn. Van Baarle zal heus niet in een Mickey Mouse-vorm aan de start staan in Parijs.”