Met nieuwkomer Axel Zingle hoopt Team Visma | Lease a Bike op Christophe Laporte-effect: 'Beste ploeg ter wereld'

Er werden al liefst vier renners van de opleidingsploeg overgeheveld, maar Axel Zingle is de volgende aanwinst van Team Visma | Lease a Bike. 

Zingle

Zingle komt over van Cofidis, waarvoor bij de voorbije drie seizoenen uitkwam. De Fransman groeide daar uit tot een van de sterkhouders, maar bij Team Visma | Lease a Bike hoopt hij een volgende stap te zetten in zijn loopbaan. Zingle tekent een contract voor drie seizoenen in Nederlandse dienst.

Bij Team Visma | Lease a Bike hopen ze op het Christophe Laporte-effect. De huidig Europees kampioen was altijd al een steengoede renner bij Cofidis, maar pas bij de ploeg van Richard Plugge maakte hij de aansluiting met de wereldtop. Dat is niet los te zien van de veel professionelere manier van werken binnen de ploeg.

Zingle heeft vijf profzeges op zijn naam staan. Afgelopen Tour de France baarde hij vooral opzien door midden in een massasprint over de vallende Mads Pedersen te springen. Daarop heeft Team Visma | Lease a Bike leuk ingespeeld bij de bekendmaking van de transfer.

Klassieke werk

De ploeg ziet de 25-jarige Zingle als een groot talent voor de klassiekers. Grischa Niermann: "Bovendien heeft hij een goede eindsprint die vooral aan het einde van lastige koersen tot zijn recht komt. Op die manier heeft hij al talloze ereplaatsen behaald. We geloven dat hij nog de nodige marge heeft om te groeien en zijn dan ook blij dat hij het avontuur bij ons durft aan te gaan."

Zingle zelf is wat blij met zijn transfer. "Voor mij is het echt een droom om me bij Team Visma | Lease a Bike aan te kunnen sluiten. Dit is in mijn ogen de beste wielerploeg van de wereld. Het is altijd al mijn doel geweest om mezelf bij zo’n sterk team te kunnen aansluiten om daardoor zelf ook beter te worden."

"Ik ben heel erg gemotiveerd om me volgend seizoen bij het team te voegen en hoop mijn steentje bij te kunnen dragen in de klassiekers. Ik verwacht veel te kunnen leren van de beste renners van de wereld en de rest van het team om zo de beste versie van mezelf te zijn."

Nieuws
  • Cor Vos