Evenepoel: 'Van der Poel zal morgen heel dichtbij de gouden plak zitten'

Remco Evenepoel ziet Mathieu van der Poel als een van de absolute topfavorieten voor morgen.

Remco Evenepoel

In gesprek met Het Laatste Nieuws blikt Remco Evenepoel een laatste keer vooruit naar de wegwedstrijd van morgen op de Olympische Spelen.

Evenepoel verkende met zijn ploegmaats de lokale omloop, maar het feit dat Mathieu van der Poel die overslaat maakt hem niet minder favoriet, aldus de kersverse Olympisch kampioen tijdrijden. "Mathieu is altijd op de afspraak als hij er moet staan. Daar moet je niet aan twijfelen. Ik train vaak met hem in Spanje en ik denk dat hij er zeker klaar voor is morgen. Hij zal dichtbij de gouden plak zitten."

Maar Evenepoel wil de eigen favorietenrol evenmin bagatelliseren. "We zitten als België vooral in een luxesituatie. We zijn één van de weinige landen die met vier renners mogen starten, dus dat moeten we in ons voordeel gebruiken."

"Wout en ikzelf koersen om zo hoog mogelijk te eindigen. Vooral de finale zullen we goed moeten aanvoelen en goed moeten communiceren."

Het lokale rondje door het centrum van Parijs is Evenepoel niet tegengevallen. "Dit cicruit moet mij wel goed liggen. Er kan op gekoerst worden. Ik denk dat de vermoeidheid zich zal opstapelen in de aanloop, maar dat de definitieve verschillen gemaakt zullen worden op het circuit."