Marianne Vos na tweede plaats in olympische wegwedstrijd: 'Ik zat in een goede situatie, maar ik had geen overschot meer'

Marianne Vos streed lang mee om de gouden plak in de olympische wegwedstrijd. 

Vos

Lange tijd was de Nederlandse namelijk vooruit met Blanka Vas, maar in de laatste vier kilometer kwamen ook Lotte Kopecky en Kristen Faulkner nog terug vooraan. Die laatste trok bij de samensmelting meteen ten aanval. De Amerikaanse sloeg een gat en vervolgens zagen ze haar niet meer terug.

In de sprint voor zilver was het Vos die Kopecky en Vas nipt wist te verslaan. "Het was duidelijk geworden dat het niet meer voor de winst was", aldus Vos na afloop. "Ik zat in een goede situatie met Vas vooraan, maar ik had niet veel overschot. Die andere twee kwamen vervolgens steeds dichterbij."

"Toen ze aansloten en Faulkner ging, had ik de benen niet meer om te reageren en daarna dan nog eens te reageren", vervolgde Vos haar verhaal. "Het was gokken, maar uiteindelijk had ik vooral de benen niet meer."

Kapot

Achter Faulkner keken vooral Kopecky en Vos naar elkaar. "We hadden allebei weinig overschot, denk ik. Dan is Faulkner gewoon een heel sterke renster. We hebben nog een beetje doorgereden en Kopecky ging als eerste door de bocht. Dan is het gewoon zo hard sprinten als je nog kunt."

Een dubbel gevoel had Vos, zo vertelde ze. "Het is een plak, maar we gingen als Nederland voor goud. En dat is niet gelukt. Ik heb gedaan wat ik kon. We gaan terugkijken, maar eerst moet ik dit laten bezinken. Er zijn altijd momenten die je anders kan doen, maar ik ben in elk geval helemaal kapot."

Nieuws
  • Cor Vos