Deze 14 renners zouden in de Vuelta a España hun hattrick ritzeges in alle grote rondes kunnen completeren!

Over ruim een week start de Vuelta a España alweer. 

Campenaerts

Met onder meer de deelname van Wout van Aert, het debuut van Isaac del Toro en het traditioneel zware parkoers is er weer genoeg om naar uit te kijken komende Vuelta a España. Ook altijd mooi om te volgen: welke renners kunnen hun bingokaart volmaken en bij dagwinst zeggen dat ze in alle grote rondes minstens één etappe hebben gewonnen?

Mathieu van der Poel won al in de Giro en Tour, maar achter de Vuelta staat nog geen kruisje. Simpelweg omdat hij nog nooit meedeed aan de Spaanse ronde. Voor het seizoen was het een optie om de Vuelta te rijden, maar over het definitieve programma van de wereldkampioen is nog niet bekend.

Wat betreft sprinters hopen de volgende renners zich bij deelname de geschiedenisboeken in te rijden: Arnaud Démare, Fernando Gaviria, Edvald Boasson Hagen, Biniam Girmay en Tim Merlier. Van dit vijftal is het aannemelijk dat alleen die laatste daadwerkelijk aan de start staat in Lissabon.

Topvorm

Naast Boasson Hagen zijn er nog drie renners van Decathlon-Ag2r La Mondiale die enkel nog een Vuelta-etappe missen: Victor Lafay, Ben O'Connor en Nans Peters. Die eerste twee zijn er normaal bij in de Vuelta. Lafay, die dit seizoen lang aan de kant stond met een knieblessure, toonde zich in de Ronde van Burgos alvast in topvorm.

Dan zijn er nog twee Spanjaarden die wel al in Italië en Frankrijk wonnen, maar nog niet in eigen land. Pello Bilbao en Omar Fraile hopen dit jaar ook in Spanje te laten zien te kunnen winnen.

De laatste drie renners op het lijstje zijn Jai Hindley, Bob Jungels en Victor Campenaerts. Aangezien zij allen de Tour de France in de benen hebben, zijn zij er normaalgesproken niet bij in de Vuelta.

Nieuws
  • Cor Vos