Grischa Niermann ziet zeer hongerige Van Aert in aanloop naar Vuelta: 'Zijn drang om te winnen is heel groot'

Wout van Aert rijdt voor het eerst in zijn loopbaan de Vuelta a España. 

Aert

Door zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen ging heel zijn schema van dit seizoen op de schop, maar de Vuelta a España stond altijd al op de planning voor Wout van Aert. De Belg heeft na de Tour de France en Olympische Spelen nog veel goesting om zich te laten zien in Spanje.

In gesprek met Sporza kijkt ploegleider Grischa Niermann alvast vooruit. "Zijn drang om te winnen is heel groot. De koersen volgen elkaar deze zomer natuurlijk snel op voor Wout. Maar dat was zo besproken en gepland. Het was de expliciete wens van Wout om na de Tour de Vuelta te rijden."

In Spanje gaat Van Aert voor minstens één ritzege. "Wout is heel gemotiveerd om zich nog eens te bewijzen dit jaar, want hij is een renner die wedstrijden wil winnen. We gaan er als ploeg dan ook alles voor doen om hem aan een ritzege te helpen in de Vuelta. Hij verdient dat."

Knechtenwerk

Volgens de Duitser zijn er misschien wel meer dan vijf kansen voor Van Aert aankomende Vuelta a España. In de openingstijdrit ziet Niermann Joshua Tarling echter als grootste favoriet. "Maar daarnaast zullen we Wout ook uitspelen in massasprints en sprints van een selectere groep. Hij zal daarvoor enkele sterke mannen mee in steun krijgen."

Naast Van Aert staat ook titelverdediger Sepp Kuss aan de start namens Team Visma | Lease a Bike. Van Aert zal wellicht eens knechtenwerk moeten doen, maar zeker niet te vaak, aldus Niermann. "Sepp is de uittredende kampioen, maar niet de topfavoriet om deze Vuelta te winnen. Dat betekent dat Wout zich niet in elke bergrit zal moeten opofferen."

"Wij zullen in Spanje niet elke bergrit van kilometerpaal nul hoeven te controleren, waardoor Wout een andere rol krijgt dan in de Tour."

Nieuws
  • Cor Vos