Van Yates naar Almeida naar Del Toro: UAE Team Emirates met sterrenploeg in Vuelta a España

Geen Juan Ayuso, maar UAE Team Emirates heeft genoeg smaken in de Vuelta a España. 

Almeida

Heel, heel even was er de hoop dat Tadej Pogacar na de Giro en Tour ook nog de Vuelta zou rijden. Om het onmogelijke te realiseren: drie grote rondes in één jaar winnen. Daarna was de verwachting dat Juan Ayuso de kopman van UAE Team Emirates zou zijn in de Vuelta, maar de Spanjaard is niet tijdig in vorm geraakt, en zou problemen hebben met de ploeg.

Pogacar en Ayuso zijn er dan weliswaar niet bij, maar er zijn nog genoeg renners die kunnen meestrijden om de hoogste plekken in het algemeen klassement. Adam Yates en João Almeida doen na de Tour de France ook mee aan de Spaanse ronde. Voor Almeida is het extra speciaal, omdat de ronde start in zijn Portugal.

Het is bovendien uitkijken naar het debuut van Isaac Del Toro in een grote ronde. Een grote ronde stond dit jaar niet meteen op de planning voor de Mexicaan, maar hij bleek als neoprof al dusdanig goed dat hij het verdiende. Kijk niet gek op als Del Toro meteen verrast in de Vuelta. Net als Pogacar in 2019 toen die bij zijn debuut meteen derde werd.

Sterke klimploeg

Of de selectie van UAE Team Emirates echt in balans is, is de grote vraag. Ze lijken alle nog overgebleven klimmers namelijk bij elkaar te hebben gezet. Naast de drie kopmannen zijn ook Brandon McNulty, Jay Vine, Pavel Sivakov en misschien zelfs Marc Soler in staat om lang mee te gaan in het hooggebergte en uiteindelijk wellicht een klassement te rijden.

Het laatste plekje is voor Filippo Baroncini. De Italiaan is een hardrijder, die een beetje de Nils Politt rol uit de Tour de France op zich dient te nemen. Veel van het vuile werk zal hij moeten oplossen.

Klik hier voor de voorlopige deelnemerslijst van de Vuelta.

Nieuws
  • Cor Vos