Team dsm-firmenich PostNL naar Vuelta met Poole, Bittner en vijf Nederlanders

Het Nederlandse dsm-firmenich mikt op een klassement en op etappezeges in de laatste grote ronde van het jaar. 

Bittner dsm-firmenich

Vanaf aanstaande zaterdag is het tijd voor drie weken La Vuelta. Het Nederlandse Team dsm-firmenich PostNL reist vol ambitie - met vijf Nederlanders - af naar het Portugese Lissabon voor de start van de Ronde van Spanje.

Poole voor klassement

Max Poole is de kopman voor het algemeen klassement namens dsm-firmenich, zo meldt de ploeg op haar website. De pas 21-jarige talentvolle Brit liet onlangs in de Ronde van Burgos zien in orde te zijn met. De klimmer werd tweede in het eindklassement, vlak achter Vuelta-titelverdediger Sepp Kuss.

Vorig jaar deed Poole ook al mee aan de Vuelta. Toen reed hij in een vrije rol en reed hij meermaals in de aanval. Dit jaar mag hij zich van zijn ploeg richten op het klassement.

Vijf Nederlanders

Naas Poole heeft dsm-firmenich met Pavel Bittner een ander speerpunt. De sprinter uit Tsjechië liet, net als Poole, ook in Burgos zien over goede benen te beschikken. Hij won er twee uit twee, wat massasprints betreft.

Beide kopmannen kunnen rekenen op steun van een regiment aan Nederlanders. De jongelingen Julius van den Berg, Enzo Leijnse, Tim Naberman en Gijs Leemreize en de ervaren Martijn Tusveld rijden de Vuelta in een dienende rol. De selectie van Team dsm-firmenich PostNL wordt gecompleteerd door de Australiër Chris Hamilton.

Klik hier voor de voorlopige deelnemerslijst van de Vuelta.