Goed nieuws! Primoz Roglic doet mee aan de Vuelta en maakt deel uit van een beresterke Red Bull-selectie

Het Duitse Red Bull-BORA-hansgrohe heeft de selectie voor de Vuelta, met Primoz Roglic als kopman, bekendgemaakt. 

Primoz Roglic rijdt Vuelta

Het was even onzeker, maar Primoz Roglic rijdt dan toch de Vuelta. Zijn ploeg, Red Bull-BORA-hansgrohe heeft de selectie rondom de Sloveense kopman vandaag bekendgemaakt.

Gebroken rugwervel

Roglic kwam in de elfde etappe van de Tour de France zwaar ten val. De 34-jarige Sloveen stond op dat moment vierde in het algemeen klassement, maar kon zijn weg niet volgen. Hij hield - zo bleek later - een gebroken rugwervel over aan zijn malheur.

Zijn deelname aan de Vuelta stond een tijdje op losse schroeven. Nu blijkt dat de drievoudig winnaar van de Ronde van Spanje dus toch op tijd hersteld. Datzelfde geldt voor Aleksander Vlasov, die ook hard was gevallen in de Ronde van Frankrijk. Ook hij kan deelnemen aan de Spaanse rittenkoers.

Naast Roglic en Vlasov rijdt ook Daniel Felipe Martinez de Vuelta. De Colombiaan werd dit jaar in de Giro tweede achter Tadej Pogacar. Hij gaat trekt samen met Vlasov als schaduwkopman naar Lissabon, waar de Vuelta dit jaar van start gaat.

De selectie van Red Bull-BORA-hansgrohe bestaat naast de drie speerpunten uit de talentvolle klimmers Giovanni Aleotti en Florian Lipowitz en de veelzijdige Roger Adrià, Nico Denz en Patrick Gamper.

'Geen ideale voorbereiding'

Red Bull's Chief of Sports Rolf Aldag kijkt verheugd uit naar de Vuelta. "We hebben acht renners geselecteerd die zich niet willen verstoppen en agressief willen koersen met het oog op het algemeen klassement", zegt de Duitse ex-renner in het persbericht.

"We moeten echter afwachten in hoeverre we dit kunnen doen. De blessures en vijfweekse onderbreking van zowel Primoz als Aleks zijn tenslotte geen ideale voorbereiding voor een grote ronde", geeft Aldag aan.

De Vuelta start aanstaande zaterdag in het Portugese Lissabon met een individuele tijdrit. Op dag vier staat de eerste bergetappe al op het programma. Daarmee zullen we al snel weten hoe het zit met de vorm van Roglic, Vlasov en Martinez.

Mocht de Sloveen erin slagen de Vuelta te winnen, dan wordt dat zijn vierde eindzege. Daarmee komt hij op gelijke hoogte te staan met de Spanjaard Roberto Heras, die tot op heden recordwinnaar is met vier overwinningen.

Klik hier voor de deelnemerslijst van de Vuelta.

Nieuws
  • Cor Vos