Remco Evenepoel dan toch niet in Ronde van Vlaanderen? 'Patrick is een open boek'

Patrick Lefevere meldde dat Evenepoel in 2025 de Ronde van Vlaanderen zou rijden, maar er zit wat ruis op de lijn zo lijkt het..

patrick lefevere

Het kon de afgelopen tijd niet op voor Remco Evenepoel. Eerst reed hij met een ritzege op zak naar het eindpodiun in de Tour de France en daar kroonde hij zich in Parijs tot tweevoudig olympisch kampioen. De Belg was zowel het sterkste in de tijdrit als in de wegrit.

Evenepoel nuanceert woorden Lefevere

Nu alle huldigingen weer achter de rug zijn en hij over een gouden fiets beschikt is het tijd om vooruit te kijken. Dat deed z'n ploegbaas Patrick Lefevere al eerder. De flamboyante manager van Soudal Quick-Step liet weten dat Evenepoel in 2025 van start zal gaan in de eendagsklassiekers Milaan-Sanremo en, voor veel Belgen nog veel belangrijker, in de Ronde van Vlaanderen. Dat lijkt wat voorbarig.

Tenminste, dat valt op te maken uit de woorden van Evenepoel zelf bij Sporza. Hij kapittelt daarin Lefevere en is wat verbaasd over de uitlatingen van de ploegbaas.

"Ik had niet verwacht dat dat eruit zou komen. Ach, we kennen Patrick allemaal - hij kan soms een open boek zijn. Sanremo en Vlaanderen liggen vrij vroeg op het seizoen. Die twee in combinatie met de Tour kan misschien wel, maar niet met de Giro. En ik ben niet van plan om mijn voorbereiding op een grote ronde aan te passen voor een klassieker."

Realistische doelen

Evenepoel denkt dat mannen als Van der Poel hem de loef zullen afsteken in Vlaanderen. "Ik wil vooral realistische doelen stellen. Mannen van het niveau Mathieu van der Poel zijn in het Vlaamse klassiekerwerk nog steeds beter dan ik. Ach, we zien wel. Ik ga sowieso eens aan de start staan, maar volgend jaar? Dat weet ik nog niet."

Ook tot een dubbel Giro-Tour a la Pogacar acht Evenepoel zichzelf niet in staat. "De Giro én de Tour? Allebei is moeilijk, haha. Tenzij je Pogacar bent, maar voor mij is dat nog te hoog gegrepen. We gaan de parkoersen afwachten, er is geen druk. En eerst zijn er dit jaar nog enkele koersen, hé."

WK en Lombardije

Daarbij doelt Evenepoel met name op het WK en de Ronde van Lombardije. "Ik wil graag mijn wereldtitel in het tijdrijden verlengen. En met het parcours van de wegrit is het niet meer dan logisch dat ik ook daar een goed resultaat wil behalen."

In oktober wil Remco Evenepoel een einde maken aan de hegemonie van Tadej Pogacar in de Ronde van Lombardije. De Sloveen won daar drie keer op een rij en de kersvers olympisch kampioen zou daar, vanwege een speciale reden, maar wat graag een einde aan maken. In 2020 kwam hij er namelijk zwaar ten val en dat speelt nog steeds in het hoofd van Evenepoel.

"Tot slot ga ik nog Lombardije rijden. Ik hoop daar goed te zijn en niet te vallen zoals vorig jaar, zodat ik die koers ook eens op mijn palmares kan toevoegen. Dat is de enige wedstrijd die ik moet winnen om een verhaal af te schrijven en een groot punt op het einde van dat boek te zetten. Dat leeft wel bij mij."