Tour Femmes | Tweestapsraket in de bergen! Alles wat je moet weten over etappe 7: Champagnole-Le Grand Bornand

Hieronder vind je alle informatie over de Tour Femmes-etappe die vandaag op het programma staat! We zetten alles voor je op een rijtje.

etappe 7 tour de france femmes

Parkoers

De langste etappe van de Tour de France Femmes begint met een aantal kleine hindernissen plus het lange traject van de Col de la Croix de la Serra (12,1 kilometer aan 5,1 procent). Het eindigt met de nieuwe en steile finish bij Chinaillon, een authentiek gehucht met traditionele chalets op de flanken van de Col de la Colombière”, vertelt Marion Rousse over deze etappe.

Het zijn nog niet de zwaarste bergen van de Alpen. De 8,5 kilometer aan 4,8 procent is niet superzwaar, maar net daarvoor klimmen ze ook al naar de Col de Saint-Jean-de-Sixt. Een echte tweetrapsraket dus.

Deze zevende etappe wordt hoe dan ook een uitputtingsslag. Het moge duidelijk zijn dat Vollering de onbetwiste topfavoriete is, maar wie zijn haar grootste uitdagers? Bij Lidl-Trek rekenen ze op Shirin van Anrooij, en maakt de vederlichte Gaia Realini haar debuut in de Tour de France Femmes.

Dan is er natuurlijk Katarzyna Niewiadoma, die samen met Ricarda Bauernfeind (vorig jaar negende) een duo vormt bij Canyon//SRAM Racing. Juliette Labous van Team dsm-firmenich PostNL reed ook twee keer naar de eerste tien, terwijl Cecilie Uttrup Ludwig van FDJ-Suez hetzelfde wist te bewerkstelligen. Bij de Franse ploeg is ook Évita Muzic een uitstekende klassementsrenster.

Profiel van de etappe

TV

Je hebt voor de Tour de France Femmes de keuze uit drie zenders: de NOS, Sporza en Eurosport. De aankomst van de rit is weer tussen de half vier en vier s' middags.

's Avonds kun je voor het eerst ook kijken naar een Avondetappe over de Tour de France Femmes. Net als bij de mannentour reist de NOS mee met het peloton. De presentatie is niet in handen van Dione de Graaf, die na talkshow Studio Paris even vrijaf krijgt, maar Jeroen Stomphorst zal de host zijn.