Klare taal! Richard Carapaz vol ambitie naar Vuelta: 'Het doel is duidelijk: ik wil winnen' 

EF Education-EasyPost heeft de Vuelta-selectie rondom een zeer ambitieuze Richard Carapaz bekendgemaakt. 

Carapaz podium Tour

Na een succesvolle Tour de France met etappewinst en de bolletjestrui, gaat Richard Carapaz nu voor de rode trui. De kopman van EF Education-EasyPost heeft zijn zinnen gezet op niets minder dan de eindzege in de Vuelta.

'Ik wil winnen'

"De Vuelta is een speciale wedstrijd voor mij", blikt Carapaz vooruit in een persbericht op de website van zijn ploeg. "Ik heb er al eens het rood gedragen, stond al op het podium en won er al een paar etappes."

"Dit jaar ben ik de kopman van de ploeg", aldus de 31-jarige klimmer uit Ecuador, die ook al eens het bergklassement in de Ronde van Spanje won. "Het doel voor mij is duidelijk: ik wil de wedstrijd winnen."

"Na de Tour had ik een paar dagen nodig om te herstellen om de batterij op te laden", gaat hij verder. "Daarna ben ik weer begonnen met trainen op hoogte in Andorra. Ik voel me goed voorbereid en ben klaar om te starten in de Vuelta."

Veelzijdige selectie

Carapaz krijgt een selectie vol sterke renners met zich mee naar Portugal - waar de Vuelta start. De Giro-winnaar van 2019 ziet aan zijn zijde James Shaw, Jefferson Alexander Cepeda, Rui Costa, Owain Doull, Harry Sweeney, Darren Rafferty en Rigoberto Uran.

EF Education-EasyPost beschikt dus over een veelzijdige selectie in de Ronde van Spanje. De Amerikaanse ploeg hint bovendien op een aanvallende koers. "De beste verdediging is om in de aanval te gaan in deze Vuelta", zijn de vertaalde woorden uit het persbericht. "En aanvallen is precies waar Richard Carapaz goed in is."

Bekijk hier onze deelnemerslijst van de Vuelta.