Evenepoel onthult in 'The New York Times' wat hij na zijn wielercarrière van plan is

Iedereen, zelfs de Amerikanen, wilden Remco Evenepoek spreken over zijn exploten op de Olympische Spelen in Parijs.

Evenepoel

Remco Evenepoel was de afgelopen weken hét gespreksonderwerp in de wielermedia. Het 24-jarige fenomeen veroverde op de Olympische Spelen zowel in de wegrit als in de tijdrit goud, iets waar geen enkele renner ooit in slaagde.

De voorbije weken werd hij dan ook te pas en te onpas 'lastiggevallen' door wielerjournalisten. Zelfs 'The New York Times', een wereldberoemd Amerikaans dagblad, wilde de dubbele olympische kampioen graag interviewen over zijn historische prestatie.

Evenepoel vertelde vooral wat hij al uitgebreid in de Belgische en Nederlandse media zei. Hij deed echter ook twee onthullingen, waar hij ons nog niet eerder over vertelde. Over zijn toekomstplannen bijvoorbeeld.

"Op een dag, als ik alles in het wielrennen afgevinkt heb, wil ik triatlons en ironmans doen. Leeftijd speelt in ironmans een mindere rol omdat het niet zo explosief is. Het zal me ook helpen om na mijn carrière niet te verdikken."

Foutje Van Aert

Een andere onthulling ging over Wout van Aert. Die veroverde brons in de tijdrit en stond dus samen met Evenepoel op het podium. Tijdens die ceremonie, met de Eiffeltoren op de achtergrond, ging het een en ander mis.

"Wout stond ook op dat podium en we moesten een specifieke outfit van Team Belgium dragen. Wout had echter de verkeerde kledij aangetrokken, dus ik moet mijn jasje uitdoen en een ander aantrekken zodat we zouden matchen."

Het verklaart meteen waarom de andere Belgische medaillewinnaars, zoals bijvoorbeeld Nafi Thiam, tijdens hun ceremonie een andere outfit droegen dan Evenepoel en Van Aert.

Nieuws
  • Cor Vos