Vollering ruikt bloed na duel met Niewiadoma: 'Ze was heel zenuwachtig en zat continu achterom te kijken'

Demi Vollering en Kasia Niewiadoma vochten een boeiend duel uit in de eerste bergrit van de Tour Femmes. 

Vollering en Niewiadoma Tour

Achter winnares Justine Ghekiere vochten Demi Vollering en Kasia Niewiadoma een boeiend duel uit. De Nederlandse viel twee keer aan, pareerde een aanval van de Poolse en sprintte uiteindelijk naar plek drie. Het leverde haar vier (bonificatie)seconden winst op.

"Het was best wel een pittig dagje", reageerde Vollering vlak na de finish bij de NOS. Ondanks dat, was de finale volgens niet geschikt om grote verschillen te maken. "De klim was niet lastig genoeg, niet stijl genoeg."

"Als je dan op kop gaat rijden, dan heeft iedereen in je wiel er profijt van", ging Vollering verder, terwijl ze op de rollen aan het uitfietsen was. "Dus dat probeerde ik niet te doen vandaag."

Zenuwachtig

Ondanks dat de finale dus niet lastig genoeg was, plaatste Vollering wel twee keer een demarrage. "Ik wilde wel even Kasia (Niewiadoma, red) zenuwachtig maken", verklaarde de 27-jarige renster uit Pijnacker.

Of ze in die opzet geslaagd was? "Dat denk ik wel. Ze was heel zenuwachtig en zat continu achterom te kijken. Ze was gewoon heel bang dat ik zou aanvallen, had ik het idee."

Uiteindelijk plaatste ook Niewiadoma zelf een aanval. Vollering was de enige die met de Poolse meekon, waarna ze haar erop legde in de sprint om de derde plaats. "Dat was wel een lekker gevoel", gaf ze aan. Dat ik dan een gaatje sla is wel lekker."

Alpe d'Huez

Het verschil op de streep met Niewiadoma bleek uiteindelijk minder dan één tel. Hierdoor werd de winst van Vollering vandaag beperkt tot vier boni-seconden. Voor aanvang van de slotetappe naar Alpe d'Huez kijkt ze nu tegen een achterstand van 1'15" aan ten opzichte van de Poolse.

Die slotetappe is een stuk zwaarder dan de bergrit van vandaag. Daarmee heeft de kopvrouw van SDWorx morgen een veel grotere kans alsnog de felbegeerde gele trui te veroveren. Toch wil Vollering, die momenteel de beste klimster in het vrouwenwielrenner is, zichzelf niet te veel druk opleggen.

"Of het lukt of niet, dat zien we achteraf wel", blikte ze vooruit zonder speculaties te doen. "Ik kan me er nu wel druk om gaan maken, maar daar krijg je alleen maar heel veel stress van. Ik probeer vooral nuchter te blijven. Ik kan er heel lang over praten, maar we zullen het morgen wel zien."