🎥 Beelden van wachtende Vollering op binnenkomst Niewiadoma: zo ziet het eruit als je de Tour de France Femmes op vier seconden verliest

Dit zag je niet op tv! Een camera op Demi Vollering de minuut na haar finish. Wachten tot Niewiadoma binnenkomt. Het besef: 'Neeeee, het is niet genoeg!' 

demi vollering na de finish op alpe d'huez

Een bizarre ontknoping is een understatement. Demi Vollering won op Alpe d'Huez, maar kwam vier seconden te kort in het eindklassement van de Tour de France Femmes. De Zuid-Hollandse moest lijdzaam toezien hoe Kasia Niewiadoma op de hoogste trede van het podium in het geel stond.

Het komt keihard binnen bij Vollering

Na afloop was ze zeer verdrietig, zo bleek uit het flashinterview. "Op dit moment voelt het erg zuur dat ik de Tour verlies op slechts vier seconden. Vooral met de wetenschap dat de gele trui veilig om mijn schouders zat voor die stomme val in de vijfde etappe. Daar heb ik alles verloren. Het is enorm pijnlijk om te weten dat mijn prestaties in de slotrit niet genoeg was."

Dat zijn de woorden, maar beelden zeggen nog veel meer. Ze laten zien hoe hard sport kan zijn. Leven tussen hoop en vrees. We kunnen het zien omdat een camera van het Australische SBS Sport zo slim was om Vollering direct na de meet te volgen tot en met het moment waarop Niewiadoma over de streep komt. Het komt binnen bij Vollering: "Neeeeee, het is niet genoeg!", hoor je haar zeggen.

Bekijk hier de beelden (geluid aan)

Demi Vollering zal dit drama eerst even moeten verwerken, maar zal zich daarna waarschijnlijk gaan opladen voor een WK in 'eigen land'. De in Zwitserland woonachtige Vollering vindt in het laatste weekend van september een zwaar parkoers dat op haar lijf geschreven is, met de nodige klimmen erin.

De renster die aan het einde van dit seizoen vertrekt bij SD Worx-Protime (waarschijnlijk naar FDJ) won na een moeizaam voorjaar al wel veel rittenkoersen: de Vuelta, de Ronde van Zwitserland, de Ronde van Baskenland en de Ronde van Burgos.

Tour Femmes
  • SBS Sport Twitter