Wout Poels tekent contract voor één jaar bij Astana: 'Ik droom ervan een etappe in de Giro te winnen'

Poels zocht met succes naar een ploeg waar hij wél zijn Giro-ambities kan nastreven. 

Wout Poels interview

Wout Poels rijdt komend seizoen voor Astana Qazaqstan Team. De 36-jarige Limburger heeft een contract van één jaar getekend bij de formatie van Alexandre Vinokourov. Dat heeft de ploeg vandaag bekend gemaakt.

Bahrain-Victorious

Dat Wout Poels volgend jaar niet meer voor Bahrain-Victorious rijdt, is niet verrassend. De Nederlander was niet meer happy bij de ploeg, nadat hij op het laatste moment buiten de Giro-selectie werd gehouden.

Dat terwijl Poels zich daar specifiek op had voorbereid, met het oog op een mogelijk trilogie (ritwinst in de Giro, Tour én Vuelta). De klimmer mocht overigens wel deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.

Nederlandse collega's

Voor volgend seizoen koos Poels dus een ander onderkomen. "Ik ben superblij met mijn overstap naar Astana", wordt hij geciteerd in het persbericht. "Het team is al vele jaren actief in het profpeloton, met een indrukwekkend aantal grote overwinning."

"Ik wil het beste van mijzelf laten zien", blikt Poels vooruit naar 2025. "Ik droom ervan om een etappe in de Giro d'Italia te winnen. Maar allereerst kijk ik uit naar het moment om mij bij het team aan te sluiten."

Ondanks dat hij in een Kazachse ploeg terecht komt, zal Poels niet snel moeite hebben met acclimatiseren. "Astana heeft meer Nederlandse renners met Cees Bol en Ide Schelling", weet de winnaar van Luik-Bastenaken-Luik 2016. "Het is geweldig om met hen in één ploeg te rijden."

Nieuws
  • Cor Vos