EK-selecties Nederland bekendgemaakt: Mathieu van der Poel, Olav Kooij en Lorena Wiebes kopstukken

Mathieu van der Poel en Olav Kooij zijn de kopmannen van de EK-selectie van Nederland. 

Poel

Eerder werd al bekend dat Van der Poel de Renewi Tour zou rijden dit najaar, terwijl nu ook bekend is geworden dat hij het EK in Limburg rijdt. Die wedstrijd is op 15 september en geldt voor Van der Poel als voorbereiding op het WK in Zürich van twee weken later.

Al is het parkoers in België, dat wordt vergeleken met een Gent-Wevelgem, hem redelijk op maat gemaakt. Toch is Van der Poel niet de enige kopman in de equipe van bondscoach Koos Moerenhout, want ook Kooij moet in staat worden geacht mee te doen om de overwinning. De sprinter werd vorig jaar achter ploeggenoten Christophe Laporte en Wout van Aert derde.

Beiden krijgen één teamgenoot mee. Van der Poel mag vertrouwen op de diensten van Oscar Riesebeek, terwijl Kooij in Mick van Dijke een vertrouwenspersoon meekrijgt.

De rest van de selectie bestaat uit Daan Hoole, Danny van Poppel, Mike Teunissen, en Pascal Eenkhoorn. Die eerste rijdt ook de tijdrit. Net als Thymen Arensman doet.

Vrouwen

Bij de vrouwen is Lorena Wiebes het kopstuk van de ploeg. Zij krijgt de voorkeur boven Charlotte Kool en Marianne Vos, die er allebei niet bij zullen zijn in Limburg. Wie er uiteraard wel bij is: titelverdedigster Mischa Bredewold. Tegen de afspraken in viel zijn vorig jaar in de slotronde aan, waarna ze tot afgrijzen van Wiebes met de titel aan de haal ging.

De andere rensters die zijn geselecteerd door de dit jaar afzwaaide bondscoach Loes Gunnewijk: Riejanne Markus, Ellen van Dijk, Karlijn Swinkels, Shirin van Anrooij, Thalita de Jong en Loes Adegeest. De eerste twee rijden ook de individuele tijdrit.

Nieuws
  • Cor Vos