Christoph Roodhooft over WK-kansen Van der Poel: 'Op papier lijkt het te zwaar, maar een koers moet altijd nog gereden worden'

Mathieu van der Poel rijdt komende weken de Renewi Tour, het EK wielrennen in België en vervolgens het WK. 

Poel

In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt Alpecin-Deceuninck-ploegleider Christoph Roodhooft dat het EK altijd al op de planning stond. "Het parkoers is overwegend vlak, maar er zitten ook wel veel bochten in dus misschien wordt er wel echt gekoerst", vertelt hij over het EK. Van der Poel is samen met Olav Kooij aangeduid als kopman van de Nederlandse ploeg.

Van der Poel werd in 2018 al eens tweede op het EK, maar won de trui nog niet. "Het gaat volgens mij niet om afvinken", aldus Roodhooft. "Hij was er al heel dicht bij in Glasgow... Maar sinds 2020 paste het eigenlijk nooit meer echt in zijn programma."

"We hebben het samen besproken omdat dat toch weer een koers extra is. Er zijn niet heel veel koersen richting WK en het EK is toch een goede koers. Een mooi kampioenschap vlakbij huis ook."

Remco Evenepoel

Het grote doel voor Van der Poel is echter het WK in Zürich, dat 4.400 hoogtemeters kent en daardoor in zijn nadeel spreekt ten opzichte van renners als Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Roodhooft: "Op papier lijkt het te zwaar te zijn, maar dat zullen we wel zien als we daar zijn en hoe de koers uiteindelijk verloopt."

"De Olympische Spelen gingen even lastig zijn als Glasgow, maar dat was uiteindelijk ook niet zo. Dus ja, de koers moet altijd nog gereden worden", besluit Roodhooft.

Momenteel is Van der Poel is Spanje om aan zijn vorm te werken. Vanmorgen haalde hij de hardloopschoenen uit de kast, terwijl hij gisteren op pad was met Remco Evenepoel. Dat was voor die laatste, na een korte vakantieperiode, aanpoten. Hij schreef het volgende op Strava: 'My turn to be on the bbq.'

Nieuws
  • Cor Vos