Dit zijn de 8 nieuwelingen van de opleidingsploeg van Team Visma | Lease a Bike, geen Nederlandse aanwas

De opleidingsploeg van Team Visma | Lease a Bike haalde tot nog toe 8 nieuwe renners, maar daartussen geen Nederlanders. 

Visma

De bekendste nieuweling is Tim Rex. Broertje van Laurenz en de laatste twee jaar actief voor Wanty-ReUz Technord, de opleidingsploeg van Intermarché-Wanty. Rex, die na dit seizoen nog twee jaar in de beloftecategorie mag rijden, werd dit jaar achtste in Luik-Bastenaken-Luik U23 en reed onlangs nog de Tour de l'Avenir. Hij kreeg de nodige kansen in de profploeg, maar kiest dus voor de stap naar Visma | Lease a Bike.

Nog twee nieuwe Belgen in de opleidingsploeg: Cedric Keppens en Matisse Van Kerckhove. Momenteel rijden zij nog bij de junioren. Beiden zijn goede junioren, maar behoren qua uitslagen niet bij de allerbesten van het moment, zoals te zien is op de lijst van beste junioren van FirstCycling.

Er zijn ook twee Britten die de ploeg komen versterken, namelijk William Smith en Elliot Rowe. Die eerste heeft zijn sporen al verdiend bij de beloften. Smith werd tiende in Luik-Bastenaken-Luik U23. Rowe reed ook in de top 10 van Luik, maar dan in de juniorenversie. Hij werd zesde. Verder reed hij zijn resultaten vooral bijeen in het Britse circuit.

De Jonge Renner

Dan is er nog de Noor Mikal Grimstad Uglehus. Hij rijdt dit seizoen voor Uno-X Pro Cycling U23, maar kan nog geen opzienbarende resultaten overleggen. De ploeg heeft hem vooral gehaald op basis van data en hoopt nog veel te kunnen slijpen aan deze ruwe diamant.

De laatste twee renner komen over van JEGG-DJR-Academy. Met deze juniorenploeg van De Jonge Renner heeft de ploeg een intensieve samenwerking. Geen van de Nederlandse talenten, zoals Ruud Junior Nagengast, maakt de overstap naar de ploeg, maar met Ian Kings en Patryk Goszczurny heeft de ploeg wel twee buitenlandse jongens van de juniorenploeg overgenomen.

Nieuws
  • Cor Vos