Jonathan Milan legt Jasper Philipsen er wederom op in de Renewi Tour: 'Dag per dag bekijken voor het klassement'

Jonathan Milan heeft ook de tweede sprintkans winnend afgesloten. Hij was duidelijk de sterkste. 

Milan

Na de tijdrit volgde vrijdag weer een rit voor de sprinters. Zonder Tim Merlier, want na zijn valpartij van woensdag stapte hij niet meer op. Net als Dylan Groenewegen en Olav Kooij eerder de brui eraan gaven. Daardoor waren er minder ploegen die gebaat waren bij een sprint.

Maar met Alpecin-Deceuninck en Lidl-Trek waren er toch nog twee zeer sterke ploegen die wilden controleren. Daardoor was er niet heel veel animo om in de kopgroep te raken. Wie wel in de kopgroep raakten: Ward Vanhoof, Aaron Van Poucke, Jordy Bouts en Warre Vangheluwe.

Die laatste ging op ruim twaalf kilometer van de meet in zijn eentje ervandoor, maar ondertussen zat het peloton hem al op de hielen. Opvallend: het UAE Team Emirates van Tim Wellens, dat met Juan Sebastián Molano ook een snelle man had, nam de leiding in het peloton.

Vangheluwe reed desondanks weer een beetje verder weg van het peloton, waar ook Mathieu van der Poel zich intussen vooraan had gemeld. De aanvalspoging van Vangheluwe was zeer knap, maar met nog vier kilometer te gaan werd hij toch bijgehaald. Zeker Lidl-Trek had het in de finale uiteindelijk op orde.

Wiel Van der Poel

Van der Poel was op dat moment van achter geraakt. De wereldkampioen kon op knappe wijze nog terugkeren en zijn werk doen in de sprinttrein, maar net als woensdag zat Philipsen niet in zijn wiel. Wie daar wel zat: Jonathan Milan. Van der Poel deed een perfecte lead-out voor de Italiaan, die zijn tweede ritzege boekte. Philipsen finishte nog wel als tweede.

In het algemeen klassement veranderde er weinig. Alec Segaert blijft leider in het algemeen klassement, maar ziet Milan nu wel naderen tot 23 seconden. Milan na afloop: "Ik ben hier heel blij mee. Ik moet de hele ploeg bedanken, het was vrij chaotisch, maar ze hebben me goed geholpen. Ik ben heel trots op ze."

"We wisten dat het cruciaal was om de chicane als eerste te nemen, Jasper Stuyven deed echt geweldig werk om me vooraan te houden. We gaan dag per dag bekijken wat betreft het algemeen klassement. Morgen kan het winderig zijn, waardoor we moeten opletten. Zondag is de belangrijkste rit. We zullen zien."

Nieuws
  • Cor Vos