Arnaud De Lie kan het goed vinden met Van der Poel: 'Maar weet nog dat ik hem in mijn eerste jaren niet echt durfde aan te spreken'

Arnaud De Lie kan het goed vinden met Mathieu van der Poel. 

Lie

In Het Nieuwsblad vertelt de sprinter van Lotto-Dstny over zijn relatie met Van der Poel. De zaken van De Lie worden behartigd door broer David en ook met de wereldkampioen kan De Lie het dus goed vinden.

"Ik vind hem echt een goeie gast", vertelt De Lie. "Iemand die bewijst: plezier maken staat voorop en met het plezier komen de resultaten. Dat is ook mijn ingesteldheid."

De Lie kijkt dus op tegen Van der Poel, al was dat vroeger nog meer het geval. "Ik weet nog dat ik hem in mijn eerste jaren als prof niet echt durfde aan te spreken, ik had toen nog ‘de ballen’ niet om op de grote renners af te stappen. Maar in de voorbije Tour hebben we vaak naast elkaar gefietst. In de ontsnapping, in de gruppetto of gewoon in de koers. In de Tour is er tijd om echt te praten."

Broer David

Met David klikt het logischerwijs ook. "Laat ons zeggen dat David werkt voor mijn agent. Al kan je op een bepaalde manier ook zeggen dat hij zelf mijn agent is. David kende ik al toen hij nog renner was. Een toffe mec, met wie je over alles kan praten. En over niks. Acht maanden geleden zijn we professioneel gaan samenwerken. Het gaat heel goed, ik kan er geen verkeerd woord over zeggen."

De Lie hoopt morgen mee te kunnen strijden met Van der Poel in de slotrit van de Renewi Tour naar Geraardsbergen. De kans op een goed algemeen klassement heeft De Lie echter moeten laten varen, want hij verloor veel tijd in de tijdrit. Bovendien zal hij rekening moeten houden met ploegmaat Alec Segaert, die het algemeen klassement leidt.

Nieuws
  • Cor Vos