Mathieu van der Poel ziet belangrijke knecht Søren Kragh Andersen naar Lidl-Trek gaan

Søren Kragh Andersen komt de komende seizoenen uit voor Lidl-Trek. 

Andersen

In Amerikaanse dienst zal Kragh Andersen in het voorjaar een team vormen met onder andere zijn landgenoot Mads Pedersen en Jasper Stuyven. Dit jaar was Lidl-Trek al een machtsblok in het voorjaar, maar met de komst van Kragh Andersen zijn ze er dus nóg sterker op geworden.

De laatste twee seizoenen kwam de Deen uit voor Alpecin-Deceuninck, waar hij gold als een van de belangrijkste helpers van Mathieu van der Poel tijdens koersen als de Ronde van Vlaanderen. Zeker in de voorfinale kon Kragh Andersen een hoop werk verzetten in dienst van de wereldkampioen.

"Lidl-Trek is een van de superploegen van de laatste jaren", verklaart hij zijn transfer. "Ik zie de ploeg zich steeds verder ontwikkelen in de toekomst. Dat maakt het een cool project om deel van uit te maken. En daarbij is het geweldig om met een aantal van de beste Deense wielrenners van deze generatie te mogen rijden."

Zelf winnen

Wat wordt de rol van Kragh Andersen? "Ik streef ernaar een belangrijke rol te spelen in de voorjaarsklassiekers. Daarnaast zou het geweldig zijn om zelf te winnen, misschien in een grote ronde. Voor de rest kijk ik er vooral naar uit om plezier te maken met mijn nieuwe teamgenoten en te genieten van het fietsen."

Namens Alpecin-Deceuninck won Kragh Andersen één keer. Hij was namelijk de beste in Eschborn-Frankfurt vorig jaar. Toen hij nog voor het huidige Team dsm-firmenich PostNL uitkwam, mocht hij vaker zijn armen in de lucht steken. Kragh Andersen won in 2018 Parijs-Tours, terwijl hij in 2020 twee Touretappes mocht bijschrijven op zijn erelijst.

Nieuws
  • Cor Vos