Wout van Aert over herstel: 'In de eerste plaats heb ik mijn blessure zelf onderschat, want ik dacht snel terug te komen' 

Wout van Aert won al drie ritten in de Vuelta a España, terwijl het puntenklassement hem amper nog kan ontgaan. 

Aert

Voorafgaand aan de Vuelta a España vertelde Van Aert dat hij graag weer eens wilde winnen na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen, waarbij hij meerdere breuken opliep. Na twee weken is de ronde al een succes en het kan enkel nog mooier worden. Het puntenklassement is zo goed als binnen, terwijl hij ook nog meedoet om de bergtrui.

In gesprek met Sporza Daily kijkt hij terug en vooruit. "Voor de Vuelta voelde ik me al erg goed. Ik had goed gereden op de Spelen en ook de trainingen nadien voelde ik dat ik goed uit de Tour de France was gekomen. Ik had er veel zin in en dat is ook wel te zien. Ik amuseer me heel erg. Dat maakt alles makkelijker."

Van Aert is terug de winnende renner die hij altijd is geweest. "Ik had tijd nodig", vertelt hij over zijn herstel na zijn zware valpartij in Dwars door Vlaanderen. "In de eerste plaats heb ik mijn blessure zelf onderschat."

"Ik dacht snel terug te keren, maar ik kwam er snel achter dat het zeker niet vlot ging gebeuren. Ik had zelfs de Tour nog nodig om een stap vooruit te zetten. Het was de logica die ik moest respecteren."

Niveau

In Spanje ging hij gericht op zoek naar het gevoel van winnen. "Het was mijn hoofddoel om terug te winnen. Ik had het gevoel dat als het in het begin zou lukken dat ik vertrokken zou zijn. Dat is gebleken. Er liggen nog een paar kansen in de laatste week."

En toch is er nog marge, denkt de kopman van Team Visma | Lease a Bike. "Ik denk niet dat ik op mijn best ben. Ik ben ooit weleens lichter geweest, heb ooit nog beter bergop gereden, maar het is uiteraard beter dan de afgelopen maanden. Ik ben kort terug bij het niveau dat ik in het voorjaar had. Dat is fijn om te voelen en belangrijk voor de toekomst, maar ik denk wel dat ik nog beter kan."