Volgende slag voor Astana Qazaqstan Team: Sergio Higuita voegt zich voor 2 jaar bij de ploeg

Sergio Higuita rijdt de komende twee seizoenen voor Astana Qazaqstan Team.

Higuita

Higuita, die de voorbije seizoenen voor Red Bull-BORA-hansgrohe reed, is een beoogd afmaker voor de ploeg van Alexandre Vinokourov. Bij de Duitse ploeg was hij enigszins op een zijspoor geraakt. Zo reed hij dit seizoen geen enkele van de grote rondes.

De Colombiaanse klimmer lijkt zodoende een beetje stil te staan in zijn ontwikkeling. Higuita won in 2019 een etappe in de Vuelta a España, terwijl hij in 2022 de Ronde van Catalonië op zijn naam schreef. In die ronde versloeg hij onder anderen Richard Carapaz, João Almeida en Ben O'Connor. In 2022 eindigde hij bovendien in zowel Luik als de Ronde van Lombardije in de top 5.

Een mooie aanwinst dus voor Astana Qazaqstan Team. Higuita over zijn transfer: "Dit is een ploeg met een enorme erfenis in het wielrennen. Het team heeft een rijke geschiedenis in de WorldTour en heeft zo'n beetje alle grote wielerwedstrijden al een keer gewonnen."

"Bovendien transformeert de ploeg op dit moment in een nieuw en spannend project, gericht op de toekomst. Dit is de plek waar ik kan blijven groeien als wielrenner", aldus Higuita, die doelt op het Chinese bedrijf XTS dat in de ploeg gaat investeren.

Vinokourov

Ook manager Vinokourov is uiteraard blij met de komst van Higuita. "Sergio is een zeer veelzijdige wielrenner, die in bijna elke wedstrijd goed kan presteren. Hij kan winnen op heuvelachtig terrein, in de bergen, klassieke wedstrijden en rittenkoersen. We zijn klaar om Sergio te ondersteunen. Dit is voor ons een heel goede versterking, vooral in etappekoersen van een week."

Astana Qazaqstan Team heeft de ploeg flink onder handen genomen, want Higuita is al de zesde bevestigde nieuwe renner voor 2025. Eerder werden de volgende renners vastgelegd: Wout Poels, Diego Ulissi, talent Florian Samuel Kajamini, Aaron Gate en Nicola Conci. Bovendien werd Alberto Bettiol halfweg het huidige seizoen binnengehaald.

Nieuws
  • Cor Vos