De ambities van Team Visma | Lease a Bike in het Canadese tweeluik: 'Niet de favoriet, maar een hele sterke ploeg vrijbuiters'

Deze week staat het Canadese tweeluik op het programma. Team Visma | Lease a Bike start er met onder andere Matteo Jorgenson. 

Visma

Augustus was qua zeges een goede maand voor Team Visma | Lease a Bike. Wout van Aert won drie etappes in de Vuelta a España, Jonas Vingegaard schreef de Ronde van Polen op zijn naam en Sepp Kuss was de beste in de Ronde van Burgos. Ook Olav Kooij deed zijn duit in het zakje met ritoverwinningen in de Ronde van Polen. Afgelopen weekend voegde de sprinter bovendien de BEMER Cyclassics toe aan zijn palmares.

Team Visma | Lease a Bike, dat zonder Van Aert weinig kon uitrichten in de Vuelta a España, hoopt die lijn door te trekken in de Canadese WorldTour-koersen, in eerst Quèbec en vervolgens Montréal. Daarvoor zijn de volgende renners geselecteerd: Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson, Milan Vader, Bart Lemmen, Per Strand Hagenes, Jan Tratnik en Wilco Kelderman.

Benoot heeft een doel gemaakt van de wedstrijd, zo vertelt hij. "Dit zijn wedstrijden die me liggen en waar ik naartoe heb geleefd, zeker met het oog op het WK. De wedstrijden in Canada zijn altijd bijzonder en doen me vanwege de plaatselijke rondes denken aan het WK. Bovendien staan hier veel renners aan de start die ook in Zürich van de partij zijn."

Vooral Montréal moet Team Visma | Lease a Bike liggen, denkt Benoot. "We gaan twee keer voor het hoogst mogelijke resultaat. Met Matteo Jorgenson, Wilco Kelderman, Per Strand Hagenes en ikzelf hebben we meerdere renners die een rol van betekenis moeten kunnen spelen in de finale."

"Québec is misschien iets meer op het lijf geschreven voor de explosieve mannen, maar Montréal is echt een wedstrijd voor de klimmers. Als ik naar ons team kijk, denk ik dat die ons beter ligt."

Pogacar

Aangezien Tadej Pogacar ook in Canada rijdt, is hij meteen de topfavoriet. Ploegleider Frans Maassen hoopt dat Team Visma | Lease a Bike door de breedte van de ploeg weerwerk kan bieden. "Wij hebben misschien niet de uitgesproken favoriet in ons team, maar wel een heel sterke ploeg met vrijbuiters. Matteo is onze kopman, al denk ik dat de wedstrijd in Québec wel iets voor Per zou kunnen zijn."

"Québec eindigt meestal in een sprint van een uitgedunde groep, maar als er echt gekoerst gaat worden, kan het een heel zware wedstrijd worden. Montréal is door de langere beklimmingen wat eerlijker. Ik denk dat beide wedstrijden een mooie test zijn richting het WK."

Nieuws
  • Cor Vos