🎥 Grappig filmpje! Zoontje Ellen van Dijk pakt gouden EK-medaille van Lotte Kopecky af (en laat 'm niet meer los...)

Ellen van Dijk wilde goud op het EK wielrennen, maar haar zoontje ook. Faas is van het vasthoudende karakter, haha. 

ellen van dijk en haar zoontje met lotte kopecky

Het verhaal van Ellen van Dijk is bekend: ze beviel van zoontje Faas, stoomde zich daarna op bewonderenswaardige wijze klaar voor haar olympische tijdritdroom in Parijs, maar een valpartij op training gooide roet in het eten. Bijna dan, want ze startte wel, maar het werd met een elfde plek een deceptie in de regen.

Zoontje Van Dijk gaat voor goud

Op het EK wilde Van Dijk revanche nemen en dat lukte gedeeltelijk. In België reed ze een prima tijdrit, maar stuitte ze op een heel sterke Lotte Kopecky, die 44 seconden sneller was. De Belgische dus op de hoogste trede van het podium, mét een gouden medaille erbij.

Van Dijk stond een trede lager, met een zilveren medaille en haar inmiddels al aardig uit de kluiten gewassen zoontje Faas op de arm. Dat Faas de genen van haar moeder heeft, werd al snel duidelijk. Het mannetje heeft namelijk ook een topsportmentaliteit en gaat ook voor goud.

Vrij letterlijk, want Faas kan zijn ogen en handen niet afhouden van de gouden medaille van Kopecky. De Belgische laat het glimlachend toe en overhandigt hem de medaille zelfs. Maar uiteindelijk wil ze hem natuurlijk wel terug, en ook dat blijkt nog een aardig karwei.

Eerst maakt Van Dijk een grapje door weg te lopen, maar vervolgens is Faas ook niet van plan het eremetaal zonder slag of stoot los te laten. Uiteindelijk moet z'n moeder het echt uit z'n handen lostrekken. SD Worx, de ploeg van Kopecky, zette het filmpje op Instagram, echt geweldig!

Het filmpje

Door haar tweede plek mag Ellen van Dijk ook voor Nederland uitkomen op het WK tijdrijden. Ze eindigde in Hasselt voor Riejanne Markus, die vierde werd. Het stond al vast dat Demi Vollering namens Nederland zal starten in de tijdrit.

De in Zwitserland woonachtige Zuid-Hollandse is ook de kopvrouw voor de wegwedstrijd van het WK in Zürich. Daarin krijgt ze steun van Micha Bredewold, Puck Pieterse, Shirin van Anrooij, Riejanne Markus, Ellen van Dijk, Tour-revelatie Pauliena Rooijakkers en uiteraard Marianne Vos.