Jasper Philipsen zag Alpecin-Deceuninck altijd als eerste optie: 'Sportief gewoon de beste keuze'

Jasper Philipsen verbond zijn toekomst onlangs aan Alpecin-Deceuninck.  

Philipsen

De topsprinter was gewild op de transfermarkt, want Philipsen stond ook in de belangstelling van onder meer Red Bull-BORA-hansgrohe, Tudor Pro Cycling en UAE Team Emirates, maar hij koos uiteindelijk om bij de gebroeders Roodhooft te blijven. Een keuze voor zijn sportieve carrière.

In de podcast Stamcafé Koers kijkt hij terug op het voorjaar, waarin hij zijn keuze bepaalde. "Ik ben blij met het voorstel dat gekomen is, en ik ben blij dat ik bij de ploeg kon blijven", aldus Philipsen, die verder vertelt dat blijven bij Alpecin-Deceuninck sowieso altijd zijn eerste optie was.

Zijn goede vriend Tadej Pogacar heeft nog geprobeerd om hem op andere gedachte te brengen. "Ja, Tadej heeft er weleens iets over gezegd dat ik naar UAE moest komen, maar natuurlijk weet hij ook dat UAE daarin keuzes maakt. Het zou leuk zijn om nog eens met hem in de ploeg te rijden, maar ik denk dat dit ook gewoon sportief de beste keuze was."

Mathieu van der Poel

De Vlaming wil vooral in de Tour de France blijven schitteren, en dat kan nu eenmaal het beste bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft. "Ik heb nog veel ambitie voor de Tour en het gaat bij weinig ploegen zo zijn dat je met een aantal mannen in dienst daarheen kan."

Wat ook meespeelt is dat Van der Poel lead-out van hem is. "Hoe Mathieu dat kan en wil doen voor mij, is een enorm privilege. We verstaan elkaar goed, onze relatie buiten het fietsen is ook goed. Ik zou hem ook een vriend kunnen noemen."

"Als hij volledig zijn acceleratie doet, dan is het soms al moeilijk te volgen. De eerste sprint in de Renewi Tour trekt hij het peloton volledig op een lint. Er zitten jongens tussen die dan al gaten laten vallen. Het is ook niet makkelijk om te volgen. Sommige sprinters hebben dat graag, anderen komen liever vanuit de wind. Dat verschilt enorm."

Nieuws
  • Cor Vos