Tiesj Benoot belde lang met Wout van Aert: 'Wout is mentaal heel sterk, maar ook hij heeft zijn mindere momenten'

Tiesj Benoot maakt zich op voor zijn laatste doelen van het seizoen. 

Benoot

Benoot reed een redelijk goed voorjaar, terwijl ook hij niet bespaard bleef van pech. In gesprek met Het Nieuwsblad vertelt hij dat er nog meer had ingezeten. "Ik heb covid gehad begin januari, brak mijn heiligbeen in de Algarve en in de E3 heb ik twee ribben gebroken en lag ik volledig open… Dit was voor mij geen geluksjaar, absoluut niet."

Vergeleken met een ploegmaat als Wout van Aert kwam hij er nog goed vanaf. "Ik ben er zeker veel beter uitgekomen dan sommige ploegmaats, dat klopt wel. En gezien de omstandigheden heb ik wel goed gepresteerd, vind ik. Maar ik denk echt dat ik mijn beste voorjaar ooit had kunnen rijden dankzij die late hoogtestage."

In tegenstelling tot vorig jaar gaat het niet allemaal crescendo dit seizoen voor Team Visma | Lease a Bike. "Dat is een heel groot verschil natuurlijk. Maar om heel eerlijk te zijn vind ik nu ook niet dat het één en al ellende is. Ondanks alle pech denk ik dat we nog altijd in de top drie staan van aantal zeges dit seizoen.

"Naar mijn gevoel zijn we nog altijd een topploeg. Ik heb in andere ploegen gereden, bijvoorbeeld mijn tweede jaar bij DSM, dát was ellende, haha. Daar wonnen we bijna niets."

Wout van Aert

Toen Wout van Aert uitviel in de Vuelta a España liet Benoot hem even vrij, maar afgelopen week belden ze uitgebreid met elkaar. "Ik heb hem vorige week redelijk lang gebeld, ja. De eerste dagen heb ik hem bewust met rust gelaten omdat ik weet dat hij dan gigantisch veel te verwerken krijgt. Het was leuk om hem even te horen."

Volgens Benoot gaat het relatief goed met zijn teamgenoot. "Ik denk dat iedereen Wout kent als iemand die mentaal sterk is, maar ook hij heeft mindere momenten. Hij baalt natuurlijk enorm. Na zijn val in Dwars Door Vlaanderen voelde hij pas in de Vuelta dat hij echt weer op topniveau was, dicht bij de beste versie die hij kan zijn."

"Om dan terug te vallen is het extra zuur. Anderzijds is het wel belangrijk dat hij zijn topniveau weer gehaald heeft. Hij weet dat hij weer de Wout van Aert van weleer was."

Nieuws
  • Cor Vos