Mathieu van der Poel maakt de koers, maar kan geen rol spelen in sprinttrein: 'We geraakten er net niet voorbij'

Mathieu van der Poel reed een sterk EK, maar moest genoegen nemen met een dertigste plaats. 

Poel

De wereldkampioen begon al vroeg in de koers met aanvallen, maar lange tijd wist hij geen groot gat te slaan. Tot Van der Poel in de derde lus wel een goede aanval had met onder anderen Danny van Poppel, Christophe Laporte en Mads Pedersen. Het werd een strijd tussen hen en de sprintersploegen.

Mede door wat hulp van een motor wisten de Italianen de groep onder controle te houden. Zodoende werd het een sprint, die gewonnen werd door Tim Merlier. Van der Poel wilde nog een lead-out doen, maar kwam er niet meer aan te pas. Na afloop deed hij zijn verhaal bij de NOS.

"De sprint was vrij hectisch, zoals verwacht eigenlijk", was de eerste reactie. "Ik zat eerst achter Olav Kooij. We wilden er voorbij komen, maar we geraakten er net niet."

Met we bedoelt hij naast Kooij ook Mike Teunissen. "We wisten dat het moeilijk ging worden. Ik had mijn ding onderweg al gedaan. Olav rijdt nog een sterke sprint uiteindelijk. Hij zat ook vrij goed en ik zat daar nog met Mike, maar we kwamen er net niet langs."

Plan

Veel spijt had hij niet van zijn attractieve manier van koersen. "Ik heb gedaan wat ik kon doen. Dit was het plan om aan te vallen, maar op het eind hebben we met de hele ploeg voor Olav gewerkt. Het was niet frustrerend dat ik niet wist weg te komen, want dat wist ik op voorhand."

Van der Poel zal zich nu gaan focussen op het wereldkampioen in Zürich. Eerst rijdt hij volgende week nog de Ronde van Luxemburg, waar de nodige explosieve etappes wachten. Hij zal daar onder anderen Mads Pedersen en de man in vorm Marc Hirschi treffen.

Nieuws
  • Cor Vos