🎥 Gefrustreerde Remco Evenepoel zit gevangen in koerssituatie en uit zijn woede richting Amerikanen

Terwijl Pogacar op ruim 100 kilometer ten aanval trok, werd een gefrustreerde Evenepoel in het defensief gedrongen. 

Evenepoel demarreert

De wegrit op het WK werd door Tadej Pogacar himself opengebroken op ruim 100 kilometer van het einde. Op het moment dat de Sloveen aanviel, zat Remco Evenepoel te ver van achter. De jonge Belg werd daardoor in het defensief gedrongen.

Hele ploeg opgerookt

De Belgen besloten zich helemaal leeg te rijden achter een op hol geslagen Pogacar. In dienst van Evenepoel reden onder meer Victor Campenaerts en Maxim Van Gils zich helemaal leeg. Op ruim 70 kilometer van de streep moest Evenepoel zelf op de pedalen gaan staan, maar loskomen van de rest lukte niet.

In de fase daarna was de controle zoek in de achtervolgende groep, waar het hollen en stilstaan was. Niemand liet Evenepoel - en ook Van der Poel - zomaar gaan, terwijl Pogacar vooraan wegreed. Een frustrerende situatie dus voor de jonge Belg.

Terwijl intussen Ben Healy, Toms Skujins, Oscar Onley weggereden waren, slaagde Van der Poel erin om een nieuwe tegenaanval op poten te zetten. In de groep Evenepoel dreigde het daarom stil te vallen, waarna de wereldkampioen van 2022 besloot zelf er weer een snok aan te geven bij het ingaan van de voorlaatste ronde.

Evenepoel werd daarbij gecounterd door de Amerikanen, met Matteo Jorgenson voorop. Die situatie zinde de jonge Belg niet. Hij uitte zijn frustratie richting zijn collega's en hield de benen vervolgens weer stil.

Ondanks dit voorval kwam de groep Evenepoel weer terug op het wiel van Van der Poel en co. De vogel vooraan was inmiddels allang gevlogen. Op het moment van schrijven heeft Pogacar al meer dan een minuut voorsprong en liggen er ruim 30 kilometers voor de wielen.

WK
  • Cor Vos