Topaanwinst! Team Visma | Lease a Bike legt Duitse wereldkampioen vast voor meerdere seizoenen

Team Visma | Lease a Bike heeft de 20-jarige beloftenkampioen Niklas Behrens aangetrokken voor drie seizoenen. 

Niklas Behrens naar Visma

Niklas Behrens rijdt de komende drie jaar voor Team Visma | Lease a Bike. De Nederlandse ploeg neemt de 20-jarige Duitser over van de opleidingsploeg van Lidl-Trek. Dat meldt de Visma | LAB in een persbericht.

Wereldkampioen bij de beloften

Op het EK werd de boomlange Behrens (van 1,95 meter) nog geklopt door Huub Artz, maar in Zürich werd hij op knappe wijze wereldkampioen bij de beloften. Opmerkelijk, want de jonge Duitser richt zich pas drie jaar volledig op wielrennen. Daarvoor was hij triatleet en zwemmer.

Visma | Lease a Bike had Behrens al langer op de radar staan en sloeg dus op tijd toe. "Hij viel ons de afgelopen twee jaar op in meerdere wedstrijden", aldus ploegleider Grische Niermann op de website van de ploeg. "Hij fietst nog niet zo lang en heeft een mooie progressiemarge."

Allrounder of specialist?

Kijkend naar zijn manier van rijden op het EK en het WK lijkt Behrens een talentvol renner voor de klassiekers. Dat klopt ook, maar hij heeft meer in zijn mars. De Duitser komt bijvoorbeeld ook goed voor de dag in tijdritten en is bovendien snel aan de meet. Een echte allrounder dus.

"Waar mijn echte specialiteit ligt, hoop ik de komende jaren te ontdekken", zegt Behrens zelf. "Klassiekers moeten me goed liggen, maar ik wil me ook verder ontwikkelen in het tijdrijden. Daarnaast ben ik niet traag in de sprint, niet onbelangrijk om wedstrijden te kunnen winnen."

Behrens is alweer de vierde aanwinst van Team Visma | Lease a Bike voor het volgende seizoen. Eerder bevestigde de ploeg al de komst van Simon Yates, Victor Campenaerts en Axel Zingle. Daarnaast komen Tijmen Graat, Jørgen Nordhagen, Matthew Brennan en Menno Huising over van de opleidingsploeg.

Nieuws
  • Cor Vos